Σακελλαρίδης για κλείσιμο τραπεζών: «Πριν 15 μέρες όφειλα να δηλώσω ότι δεν θα κλείσουν»

«Θέλουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη»

Σακελλαρίδης για κλείσιμο τραπεζών: «Πριν 15 μέρες όφειλα να δηλώσω ότι δεν θα κλείσουν»

​Ο Γ. Σακελλαρίδης είναι εκείνος που πριν από 15 μέρες ακριβώς στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το πόσο πιθανή είναι η επιβολή capital controls και το κλείσιμο των τραπεζών, διαβεβαίωνε ότι αυτό δεν έχει καν εξεταστεί από την κυβέρνηση. Η πραγματικότητα όμως τον διέψευσε κατηγορηματικά, με τον ίδιο να δηλώνει τώρα πως τότε, έτσι έπρεπε να κάνει.

«Εκείνη την περίοδο είχαμε κάνει τα πάντα να μην κλείσουν οι τράπεζες, κι εκείνο μόνο όφειλα να δηλώσω», είπε, ομολογώντας ότι το σενάριο των capital controls δεν ήταν τελικά τόσο απίθανο και η κυβέρνηση το γνώριζε καλά.

Μάλιστα προανήγγειλε πολιτικές εξελίξεις από Δευτέρα αν στο δημοψήφισμα της Κυριακής επικρατήσει το «ναι».

«Στην περίπτωση του “ναι” επαναλαμβάνω τη δήλωση του Πρωθυπουργού, ότι δεν είναι “Πρωθυπουργός παντός καιρού”. Από την Δευτέρα ενδεχομένως να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις», είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

«Είμαι στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν θέλουν την συνέχιση αυτή της πολιτικής, αλλά θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αυτό ακριβώς θέλουμε και να εκφράσουμε μέσα από τη δυνατότητα του δημοψηφίσματος. Μπορούμε να έχουμε διαφορετικό μέλλον στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη, αρκεί να το διεκδικήσουμε», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης και πρόσθεσε:

«Τους τελευταίους πέντε μήνες κάναμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει συμφωνία. Κάναμε και συμβιβασμούς που μας ξεπερνούσαν. Μετά από όλη αυτή την προσπάθεια για να κλείσει η συμφωνία λάβαμε ένα τελεσίγραφο. Δεν είχαμε άλλη επιλογή, γιατί η συμφωνία που μας πρόσφεραν είναι πολύ διαφορετική από την λαϊκή εντολή που λάβαμε στις εκλογές».

Ο κ. Σακελλαρίδης επανέλαβε τέλος ότι η ελληνική πλευρά έκανε πίσω στην πρόταση Γιούνκερ, αλλά ήθελε να διεκδικήσει τη διευθέτηση του χρέους.

«Στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης μπαίνει και το θέμα για το χρέος. Αν φύγει η έννοια της αβεβαιότητας και του βαρύ χρηματοδοτικού προγράμματος του 2015, θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε περισσότερα και να προσφέρουμε περισσότερα στον ελληνικό λαό», είπε ο Γ. Σακελλαρίδης και συνέχισε:

«Υπάρχει ανάγκη να γίνει συμφωνία και η ελληνική κυβέρνηση έχει πει ξεκάθαρα ότι αυτή είναι η βούλησή της. Μέσα σε 48 ώρες από το δημοψήφισμα, μπορούμε να έχουμε συμφωνία. Και οι Ευρωπαίοι εταίροι δηλώνουν ότι τη Δευτέρα θα έχουμε συνέχιση της συζήτησης, είτε με ναι, είτε με όχι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top