Δραματική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Κατσέλη: Τα ΑΤΜ θα λειτουργούν έως τη Δευτέρα

Απέφυγε να διευκρινίσει τι ακριβώς θα ισχύει από την Τρίτη και μετά

​Νέα ανησυχία και κλίμα αγωνίας δημιούργησε η Λούκα Κατσέλη, Πρόεδρος της Ένωσης των Ελληνικών Τραπεζών, καθώς δήλωσε πως τα ATM θα λειτο��ργούν κανονικά έως τη Δευτέρα 6 Ιουλίου. Η κα Κατσέλη απέφυγε να αναφερθεί στο αποτέλσμα του δημοψηφίσματος και στο τι θα συμβεί στα ATM μετά τη Δευτέρα και ανάλογα με το αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος των Τραπεζών, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο:

«Επειδή διακινούνται διάφορες κακόβουλες φήμες στο διαδίκτυο, θα ήθελα να ενημερώσω το συναλλακτικό κοινό ότι κατά την υπολειπόμενη διάρκεια της τραπεζικής αργίας ως και τη Δευτ��ρα 6 Ιουλίου, τα ATM των τραπεζών θα λειτουργούν κανονικά».

Νωρίτερα πάντως, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος μιλώντας στην Telegraph, είπε πως «τα αποθεματικά σε ρευστό στις τράπεζες βρίσκονται κάτω από το όριο των 500 εκ. ευρώ».

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, «με το όριο των αναλήψεων από τα ΑΤΜ να έχει πέσει ήδη ατύπως στα 50 ευρώ, πλέον τα ενδεχόμενα είναι δύο:

1. Ή θα παραμείνει ως έχει μέχρι τη στιγμή (την Κυριακή, τη Δευτέρα, την Τρίτη... Ποιος ξέρει;) που τα ΑΤΜ θα βγάζουν το μήνυμα ότι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν και ΔΕΝ θα γεμίσουν εκ νέου με ρευστό.

2. Ή θα μπει μικρότερο όριο (40 ή ακόμη και 20 ευρώ) προκειμένου να παραταθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η “κατάρρευση” των ΑΤΜ που θα επιδράσει αρνητικά και στην ψυχολογία των ανθρώπων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top