Ρέντσι: Αδικαιολόγητα επίμονο το «όχι» του Τσίπρα, οδηγεί στο Grexit

«Η Ιταλία προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή να ξαναφέρει τη λογική»

Ρέντσι: Αδικαιολόγητα επίμονο το «όχι» του Τσίπρα, οδηγεί στο Grexit

«Το “όχι” του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του μου φάνηκε αδικαιολόγητα επίμονο» δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι, ο οποίος τόνισε πως «η Ιταλία προσπάθησε μέχρι και την τελευταία στιγμή να ξαναφέρει τη λογική, συμβάλλοντας στην τελευταία πρόταση της Κομισιόν, την πιο θετική για την Ελλάδα».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός σημείωσε πως τις διαπραγματεύσεις τις διέκοψε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ πρόσθεσε με νόημα πως η χώρα του προχώρησε σε μεταρρύθμιση των συντάξεων και σε μεταρρύθμιση του εργασιακού αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι «καταργήσαμε τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στους Ιταλούς για να τις δώσουμε στους Έλληνες ούτε ότι με τα χρήματά μας κάποιοι Έλληνες εφοπλιστές μπορούν να συνεχίσουν να μην πληρώνουν τους φόρους».

«Αν δεν ισχύουν οι κανόνες, τι θα συμβεί στην Ισπανία τον Οκτώβριο και στη Γαλλία σε ενάμιση χρόνο;» αναρωτήθηκε ο Ρέντσι και πρόσθεσε: «Μπορεί να ζητά κανείς ευελιξία σεβόμενος τους κανόνες. Το να νομίζεις, όμως, ότι είσαι ο πιο πονηρός από όλους και το να μην σέβεσαι τους κανόνες είναι κάτι το διαφορετικό».

Τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να σώσουν την Ελλάδα αλλά «θα πρέπει να το θέλει και η ίδια» και υπογράμμισε ότι αν κερδίσει το «όχι» στο δημοψήφισμα, τότε «η Ελλάδα οδεύει προς την εγκατάλειψη του ευρώ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top