Ευθεία προειδοποίηση από Ολάντ-Κάμερον: Ευρώ ή δραχμή το δίλημμα!

Καλεί την Αθήνα να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών ο Γάλλος πρόεδρος

Ευθεία προειδοποίηση από Ολάντ-Κάμερον: Ευρώ ή δραχμή το δίλημμα!

«Το δημοψήφισμα είναι επιλογή ανάμεσα σε ευρώ ή πιθανή έξοδο» ξεκαθάρισε ο Φρανσουά Ολάντ σε δήλωσή του για την Ελλάδα μετά τη συνεδρίαση του γαλλικού υπουργικού συμβουλίου.

Ο ίδιος τόνισε πως έχουν ληφθεί μέτρα για τη θωράκιση της ευρωζώνης και χαρακτήρισε το ελληνικό δημοψήφισμα «μια εθνική επιλογή». Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η Γαλλία είναι πιο ισχυρή απ’ ότι ήταν πριν από 4 χρόνια «όταν ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα».

Ο ίδιος, αν και δήλωσε ότι λυπάται για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να σταματήσει τις συνομιλίες, κάλεσε την Ελλάδα να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών, τονίζοντας πως «ήμαστε κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα και υπάρχει η πιθανότητα (σ.σ.: συμφωνίας), ακόμη και σήμερα».

«Η Γαλλία είναι έτοιμη να συνεχίσει το διάλογο. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη που θέλουμε, προχωρά στη βάση της υπευθυνότητας και της αλληλεγγύης. Η αλληλεγγύη είναι πάντα δυνατή, όταν υπάρχει ευθύνη» κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Κάμερον: Δεν βλέπω πως θα μείνει η Ελλάδα στο ευρώ με ένα «όχι»

Για δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» στο δημοψήφισμα έκανε, εξάλλου, λόγο ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του τόνισε πως αυτό που προκύπτει στην ουσία από το δημοψήφισμα είναι η παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη και πρόσθεσε: «Εάν ψηφίσουν "όχι", βλέπω δύσκολο πώς θα μπορούσε αυτό να συμβιβάζεται με την παραμονή στο ευρώ, επειδή πιστεύω ότι εκεί θα υπάρχει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Αλλά αυτό είναι απόφαση του ελληνικού λαού».

Ο ίδιος, πάντως, κάλεσε την Ευρώπη να δείξει ευελιξία στο θέμα της Ελλάδας και ξεκαθάρισε πως το Λονδίνο έχει έτοιμο σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top