Βαρουφάκης:Θα ζητήσω παράταση λίγων εβδομάδων απ’το Eurogroup-Θέλουμε συμφωνία με τους εταίρους

EuroWorking Group: Να μην γίνει δεκτή παράταση του προγράμματος

Βαρουφάκης:Θα ζητήσω παράταση λίγων εβδομάδων απ’το Eurogroup-Θέλουμε συμφωνία με τους εταίρους

​Να παραταθεί το πρόγραμμα διάσωσης για λίγες εβδομάδες, ώστε να διευκολυνθεί το δημοψήφισμα, πρόκειται να ζητήσει ο Έλληνας υπουργός οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης από τους Ευρωπαίους ομολόγους του, στο Eurogroup. Αυτό δήλωσε ο Έλληνας υπουργός στο πρακτορείο Reuters.

Ο κ.Βαρουφάκης είπε πως η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην εφαρμογή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και στην γρήγορη επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές, στο ...πνεύμα του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

Αναφερόμενος στην δόση που θα πρέπει να καταβληθεί στο ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, ο "τσάρος" της ελληνικής οικονομίας ξεκαθάρισε ότι αυτό εξαρτάται από την ευελιξία των πιστωτών.

Ο Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ανάγκη να παραμείνουν ανοικτές οι τράπεζες, κατά την μεταβατική περίοδο της διάσωσης, τονίζοντας πως ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι να το διασφαλίσει αυτό.

Πάντως, ο κ.Βαρουφάκης προσερχόμενος στο Eurogroup απέφυγε να κάνει δηλώσεις, ενώ δημοσίευμα της Handelsblatt ανέφερε ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα πουν όχι σε παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, το EuroWorking Group εισηγήθηκε να μην γίνει δεκτή παράταση του προγράμματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top