Υπέρ του δημοψηφίσματος ο Γερμανός αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

Die Linke: Να αφήσει τον σκληροπυρηνικό Σόιμπλε και να σώσει την Ελλάδα η Μέρκελ-Πρώτη ανάρτηση:11:35

Υπέρ του δημοψηφίσματος ο Γερμανός αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

​Μπορεί κορυφαίοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών να χαρακτηρίζουν«παράλογη» την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για δημοψήφισμα, ωστόσο ο αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομίας και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ συμβούλευσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να υποστηρίξουν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, ο κ.Γκάμπριελ επεσήμανε ότι η ιδέα διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα δεν είναι καινούρια, καθώς την είχε προτείνει και ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου. Όμως, αντίθετα με τότε, που ο Γερμανός αντικαγκελάριος είχε θεωρήσει την πρόταση λανθασμένη, πλέον την υποστηρίζει.

«Θα ήταν σώφρον αυτή τη φορά να ακολουθήσουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ένα δημοψήφισμα θα είχε νόημα, πρόσθεσε ο κ.Γκάμπριελ, όταν είναι ξεκάθαροι οι όροι του προγράμματος βοήθειας της Ελλάδας.

Πάντως, ο κ.Γκάμπριελ υποστήριξε πως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει κάνει γενναιόδωρες προτάσεις στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις, γεγονός που τόνισε και η κα Α.Μέρκελ στην χθεσινή συνέντευξη τύπου, που έδωσε μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής .

Die Linke: Έχουμε ζητήσει από τη Μέρκελ να σώσει την Ελλάδα

Die Linke (Η Αριστερά) της Γερμανίας, Γκρέγκορ Γκίζι.jpg

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Die Linke (Η Αρ��στερά) της Γερμανίας, Γκρέγκορ Γκίζι, δήλωσε ότι από την αρχή των κρίσιμων διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, ο ίδιος είχε ζητήσει από την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, να σώσει την Ελλάδα.

«Η κυρία Μέρκελ δεν μπορεί να υποκύψει υπό την πίεση των ευθυνών σε σχέση με την Ελλάδα και την Ευρώπη και τη χώρα μας», είπε ο κ.Γκίζι στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau.

«Δεν θα πρέπει να μεταθέσει την ευθύνη στον σκληροπυρηνικό Σόιμπλε. Αν θέλουμε να σώσουμε το ευρώ και αυτή η διάσωση ωφελεί σε μεγάλο βαθμό και τη Γερμανία, θα πρέπει να σταματήσουμε να επιβάλλουμε λιτότητα μέχρι θανάτου στον νότο και να αρχίσουμε να τον ξαναχτίζουμε», πρόσθεσε.

Η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα για επενδύσεις στην εκπαίδευση, τον τουρισμό, τη ναυτιλία και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, επεσήμανε ο κ. Γκίζι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα Grexit θα ήταν «κακό και για τη Γερμανία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top