Αποκάλυψη Star: Αυτές είναι οι 10 σελίδες με ολόκληρη την πρόταση της κυβέρνησης!

Ποιες είναι οι δεσμεύσεις προς τους εταίρους

Αποκάλυψη Star: Αυτές είναι οι 10 σελίδες με ολόκληρη την πρόταση της κυβέρνησης!
Το έγγραφο 10 σελίδων της ελληνικής κυβέρνησης το οποίο κατατέθηκε χθες στο Eurogroup και στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης αποκάλυψε πριν από λίγο το δελτίο ειδήσεων του Star!

σκανερ.jpg



Σε αυτές τις 10 σελίδες περιγράφονται αναλυτικά οι δράσεις τις οποίες προτείνει η ελληνική κυβέρνηση και δεσμεύεται για την εφαρμογή τους, ύψους 8 δισ. ευρώ, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους και να ανοίξει εκ νέου η "κάνουλα" της χρηματοδότησης για την χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση έχει την υπογραφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και όχι του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, μετά από απαίτηση των εταίρων!

Υπάρχει όμως σαφής και ρητή δέσμευση ότι μέχρι την 1η Ιουλίου θα ψηφιστεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός, όπως και νέο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα (για την περίοδο μέχρι το 2018).

Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα καταργηθεί η έκπτωση 30% του ΦΠΑ στα νησιά, που δημιουργεί αυτομάτως ερώτημα για το τι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ και ο αρχηγός τους, υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, που έχει χαρακτηρίσει casus belli για το κόμμα του το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Στο ασφαλιστικό, προβλέπεται ουσιαστικά ένα νέο νομοθετικό πλ��ίσιο μέχρι τον Σεπτέμβριο με κατάργηση των πρόωρων συντάξεων μέχρι την 1/1/2016. Για κάθε χρόνο πρόωρης συνταξιοδότησης θα υπάρχει ως αντικίνητρο ένα «πέναλτι» 10%. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι μέχρι το 2025 να έχει καταργηθεί κάθε μορφής εξαίρεση.

Προβλέπεται ακόμη η ενοποίηση όλων των επικουρικών ταμείων σε ένα, με αντικατάσταση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2018 από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και ολοκληρωτική κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2020.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις ο στόχος είναι τα έσοδα να φτάσουν το 1,4 δισ. ευρώ το 2016, τα 3,7 δισ. ευρώ το 2017 και το 1,2 δισ. ευρώ το 2018.

Θα καθιερωθεί ακόμη ενιαίο μισθολόγιο για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου από 1/1/2016, αλλά δεν υπάρχει σαφής αναφορά στο ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων.

Στην ενέργεια υπάρχει δέσμευση για πλήρη απελευθέρωση και απόλυτη εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά δεν υπάρχει αναφορά στη «μικρή ΔΕΗ».

Επανέρχεται επίσης το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων αλλά και η εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.

Δείτε το video από το δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα και τα όσα ανέφερε η Κάτια Μακρή για το περιεχόμενο των 10 σελίδων. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top