Μ. Σαπέν: Να αποφευχθεί το σενάριο ενός Grexit

«Άγνωστης έκτασης» οι κίνδυνοι από μία στάση πληρωμών

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, επιμένει, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Journal du Dimanche (JDD), στους κινδύνους που θα εγκυμονούσε μια στάση πληρωμών της Ελλάδας και μια έξοδός της από την ευρωζώνη και υπογραμμίζει την ανάγκη να αποφευχθεί ένα τέτοιο σενάριο.

Ο Σαπέν σημειώνει ότι οι Γάλλοι έχουν «πολύ καλή αίσθηση» των πραγμάτων. «Θέλουν σταθερότητα και ανάπτυξη. Έχουν επίσης συνείδηση του γεγονότος ότι οι Έλληνες έχουν υποφέρει υπερβολικά πολύ και έχουν καλύψει τα τρία τέταρτα του δρόμου και ότι θα ήταν ένα δράμα να μην καλύψουν το τελευταίο τέταρτο», επισημαίνει.

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ υπογραμμίζει επίσης ότι μια στάση πληρωμών της Ελλάδας και μια έξοδός της από την ευρωζώνη είναι πράγματα που βρίσκονται σε μια «άγνωστη ζώνη». «Οι κίνδυνοι που ενέχονται είναι μιας άγνωστης έκτασης. Επομένως πρέπει να αποφευχθεί αυτό το σενάριο», επιμένει ο Μ. Σαπέν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top