Αιχμές Βαρουφάκη: «Δεν άφησαν να ακουστεί η πρότασή μου»

«Ανεπίτρεπτες οι διαρροές για τις ελληνικές τράπεζες»

​Αιχμές για τους ομολόγους του στο Eurogroup άφησε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, κατά την τοποθέτησή του στο Ecofin και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όσων έκαναν διαρροές για τις ελληνικές τρ��πεζες.

Ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε μάλιστα και το παράπονο ότι ενώ ο ίδιος παρουσίασε μια ευρεία και ολοκληρωμένη πρόταση χθες, δεν επετράπη η παραμικρή συζήτηση γι’ αυτήν.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε στο Ecofin:

«Στο χθεσινό Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε ευρεία, ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση, η οποία μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο συμφωνίας που όχι μόνο ολοκληρώνει την υπάρχουσα δανειακή συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της αλλά, επιπλέον, αντιμετωπίζει αποφασιστικά και μόνιμα το χρηματοδοτικό κενό της χώρας για το μέλλον.

Δυστυχώς, στο Eurogroup δεν επετράπη η παραμικρή συζήτηση πάνω σε αυτή την πρόταση. Αντ’ αυτής της απαραίτητης συζήτησ��ς παρατηρήθηκαν, αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας του Eurogroup, ανεπίτρεπτες «διαρροές» σχετικά με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως αυτές οι αστοχίες έρχονται σε σύγκρουση με το κοινό συμφέρον των ευρωπαϊκών λαών και, παράλληλα, χαιρετίζει τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής την επόμενη Δευτέρα.

Το Σαββατοκύριακο που μεσολαβεί δίνει σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη τη δυνατότητα προετοιμασίας μιας επιτυχημένης Συνόδου. Τα βλέμματα των Ευρωπαίων, τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρωζώνης, είναι στραμμένα πάνω μας. Έχουμε καθήκον να καταλήξουμε στην συμφωνία-λύση που απαιτούν προς όφελος ολόκληρης της Ευρώπης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top