Αυστηρό μήνυμα Μέρκελ: «Η Ευρώπη είναι πιο ισχυρή, μπορεί να αντιμετωπίσει την ελληνική κρίση»

«Η συμφωνία είναι ακόμα εφικτή»

Αυστηρό μήνυμα Μέρκελ: «Η Ευρώπη είναι πιο ισχυρή, μπορεί να αντιμετωπίσει την ελληνική κρίση»

​Αυστηρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση έστειλε η Γερμανίδα καγκελάριος, Α. Μέρκελ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην Γερμανική Βουλή.

Όπως είπε «η Ευρώπη τώρα είναι πιο ισχυρή και μπορεί να αντιμετωπίσει την ελληνική κρίση καλύτερα», παρ’ όλ’ αυτά σημείωσε ότι η συμφωνία είναι ακόμα εφικτή.

«Δεν θέλω να παρέμβω στη δουλειά που θα κάνουν απόψε οι υπουργοί Οικονομικών. Η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής», είπε η κα Μέρκελ και συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα δεσμεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις έναντι ��λων των πιστωτών της».

Η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης και υπογράμμισε για μια ακόμα φορά ότι η γραμμή είναι «μεταρρυθμίσεις αντί χρημάτων».

«Μία συμφωνία είναι ακόμα δυνατή. Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και δρόμος. Η Ελλάδα ήταν σε καλό δρόμο, αλλά δεν τον ολοκλήρωσε. Αποσύρθηκε από αναγκαίες δομικές μεταρρυθμίσεις, Η ευθύνη του καθενός και η αλληλεγγύη πάνε χέρι - χέρι», είπε η κα Μέρκελ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top