Β. Φάιμαν: «Στέκομαι στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών»

«Υπάρχουν προτάσεις των θεσμών που κι εγώ δεν βρίσκω σωστές»

Β. Φάιμαν: «Στέκομαι στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών»

​Την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό εξέφρασε λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον Α. Τσίπρα, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Β. Φάιμαν, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

«Ξέρω πως υπάρχουν πολλές προτάσεις, και από τους Θεσμούς, που κι εγώ δεν βρίσκω σωστές. Υψηλή ανεργία, ανασφάλιστοι σε ποσοστό 30-40% και στη συνέχεια αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα. Οι άνθρωποι σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση δεν το καταλαβαίνουν αυτό», δήλωσε ο κ. Φάιμαν στο δίκτυο ORF, επεσήμανε όμως ότι και η Αθήνα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Ο κ. Φάιμαν αναφέρθηκε και στο θέμα που ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αποκάλεσε παρερμηνεία από την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το ποιες μεταρρυθμίσεις ζητούνται από την Αθήνα, σημειώνοντας ότι η εναλλακτική λύση είναι με��αξύ άλλων όλοι οι Έλληνες να πληρώνουν το δίκαιο μερίδιο των φόρων τους.

«Στέκομαι στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών που ενώ βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη θέση, ακούν προτάσεις επιζήμιες για την κοινωνία», πρόσθεσε ο κ. Φάιμαν και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα μπορούσε να στηρίξει τις προσπάθειες Γιούνκερ, ώστε να χρησιμοποιήσει την Αυστρία ως παράδειγμα, όπου οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι λαμβάνουν προσιτή περίθαλψη.

«Τα νεύρα έχουν σπάσει αλλά το ζήτημα είναι να αποφευχθεί η καταστροφή», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top