ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR: Το μήνυμα των δανειστών μετά «το κατηγορώ» του Γιούνκερ στην κυβέρνηση

Άδειασε τον Βαρουφάκη ο πρόεδρος της Κομισιόν για το ΦΠΑ στο ρεύμα

​«Αδειάζει στεγνά» τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις αξιώσεις των εταίρων.

Λ��γες ώρες μετά τις δηλώσεις του κ.Βαρουφάκη από το Ηράκλειο, πως οι δανειστές ζητούν ΦΠΑ 23% για το ρεύμα, ο κ.Γιούνκερ με νέα παρέμβαση του κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για διαστρέβλωση των θέσεων του.

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του Star Channel και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο ανταποκριτής του σταθμού στις Βρυξέλλες, Θ.Αθανασίου «οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι λένε πως δεν θα στείλουμε κάποια ειδική πρόταση στην Ελλάδα, αντιθέτως πρέπει οι Έλληνες να μας φέρουν τις προτάσεις τους, οι οποίες πρέπει να είναι διαφορετικές από αυτές που ήδη μας έχουν προτείνει» .

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν η ελληνική κυβέρνηση επιμ��ίνει στις προτάσεις, που έχουν ήδη απορριφθεί, «θα απορριφθούν ξανά». Οι εταίροι καλούν την κυβέρνηση Τσίπρα να φέρει έστω και την τελευταία στιγμή, έστω και στο Eurogroup της Πέμπτης, προτάσεις που θα εξασφαλίζουν 2 δις ευρώ για ταμεία και 1,8 δις ευρώ κάθε έτος από την αναμόρφωση του ασφαλιστικού.

Οι εταίροι έχουν προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση να κόψει τα εφάπαξ, να κόψει τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και να αυξήσει τα όρια ηλικίας.

«Υπάρχουν χρηματοδοτούμενα ταμεία δημοσίων επιχειρήσεων που δίνουν τεράστιες συντάξεις, γιατί δεν αγγίζετε αυτές; λένε οι κοινοτικοί και βάζετε στην συζήτηση άλλα μέτρα» με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να αποδίδουν σε δόλο την όλη ασυνεννοησία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top