Δραματική έκκληση Αβραμόπουλου για εθνική συνεννόηση

"Πρέπει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις ώστε να υπάρξει μια δίκαιη συμφωνία"

Δραματική έκκληση Αβραμόπουλου για εθνική συνεννόηση

Έκκληση να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, ώστε να υπάρξει μια έντιμη, δίκαιη και αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία, απηύθυνε ο Επίτροπος Μετανάστευσης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος σε δήλωση του.

«Ως Ευρωπαίος και Έλληνας, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θεωρώ καθήκον μου, αυτήν την ύστατη και κρίσιμη ώρα, να απευθύνω έκκληση να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις και να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για μια έντιμη, δίκαιη και αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «τη στιγμή αυτή αμφισβητείται η θέση της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον κ.Αβραμό��ουλο, «η Ελλάδα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρη, μόνο όταν βρίσκεται στον κεντρικό πυρήνα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Και ο λαός της να βρει εκεί και πάλι το δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας».

Όπως είπε ο κ.Αβραμόπουλος δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις αλλά ούτε και ανώδυνες αποφάσεις, ενώ υπενθύμισε, ότι «η Ευρώπη δεν είναι μόνο υποχρεώσεις αλλά και ευθύνη».

Σύμφωνα με τον Επίτροπο Μετανάστευσης είναι «ώρα των αποφάσεων». «Οφείλουμε όλοι να αρθούμε στο ύψος των ευθυνών μας και των περιστάσεων. Να αναλάβουν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου μαζί, το κόστος των δύσκολων αποφάσεων, αλλά και τη μεγάλη ευθύνη ανασυγκρότησης της χώρας. Σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης. Μόνο έτσι μπορεί η Ελλάδα ενωμένη να πατήσει σε στέρεο έδαφος και πάλι, κοιτώντας και προχωρώντας μόνο μπροστά. Ενώπιον αυτών των ευθυνών και της εθνικής προσπάθειας, κανένας δεν περισσεύει», είπε χαρακτηριστικά.

«Να μην χωριζόμαστε σε νικητές και ηττημένους. Διότι δεν θα υπάρχουν ούτε οι μεν, ούτε οι δε. Από αυτήν την περιπέτεια, νικήτρια πρέπει να βγει μόνο η χώρα» κατέληξε ο κ.Αβραμόπουλος.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top