Το δημοσιονομικό κενό για το 2016 το «αγκάθι» για συμφωνία: Στο 0,6% η δια��ορά Ελλάδας-θεσμών

Τσακαλώτος: Δεν υπάρχει εμπλοκή, περιμένουμε απάντηση

Το δημοσιονομικό κενό για το 2016 το «αγκάθι» για συμφωνία: Στο 0,6% η διαφορά Ελλάδας-θεσμών

Στην κορύφωσή τους βρίσκονται οι διαβουλεύσεις μετά τις εξελίξεις του σαββατοκύριακου στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων.

Αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας έχει έκτακτη σύσκεψη στη Βουλή με τον Γιάννη Δραγασάκη, τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Νίκο Βούτση, ενώ στις 14.00 είναι προγραμματισμένη έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη.

Σήμερα το πρωί, εξάλλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις επαφές του στις Βρυξέλλες.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η κυβέρνηση έχει δώσει τα χέρια με τους εταίρους για τα μέτρα του 2015 και απλά παραμένει ανοικτό το τοπίο για το 2016!

«Για το 2015 τα έχουμε βρει με τους εταίρους. Το πρόβλημα είναι το δημοσιονομικό κενό για το 2016» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική πλευρά έχει συμφωνήσει και στον στόχο του 2016 που είναι στο 2,5%, ωστόσο ξεκαθάρισε στο Brussels Group ότι έχει το 1,9% του ΑΕΠ σε βεβαιωμένης απόδοσης μέτρα και ζήτησε να καλυφθεί το υπόλοιπο 0,6% με διαρθρωτικές αλλαγές.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, η απάντηση του BG ήταν πως δεν έχει εξουσιοδότηση για κάτι τέτοιο.

«Γι’ αυτό το λόγο αποχώρησε η ελληνική πλευρά, όχι επειδή δεν τα βρήκαμε. Μέχρι να μας προτείνουν κάτι άλλοι οι θεσμοί. Δεν υπήρξε καμία εμπλοκή» υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος.

Σύμφωνα, εξάλλου, με κυβερνητική πηγή, βρισκόμαστε κοντά στην τελική συμφωνία και όλο αυτό ήταν «ένα απαραίτητο τζατζάρισμα λίγο πριν την τελική λύση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top