«Νιώθεις τυχερός αλητάκο;»: O Guardian γράφει για το μήνυμα του ΔΝΤ στον Τσίπρα!

«Υπάρχουν ακόμη τεράστιες διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές»

«Νιώθεις τυχερός αλητάκο;»: O Guardian γράφει για το μήνυμα του ΔΝΤ στον Τσίπρα!

«”Πρέπει να κάνεις μια ερώτηση στον εαυτό σου. “Νιώθω τυχερός;”. Λοιπόν... νιώθεις αλητάκο;”. Η ατάκα του Κλιντ Ίστγουντ από την ταινία “Βρώμικος Χάρι” ήρθε αμέσως στο μυαλό μόλις το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι απέσυρε την διαπραγματευτική του ομάδα για την Ελλάδα από τις Βρυξέλλες».

Με αυτή την εμφατική εισαγωγή ξεκινά το δημοσίευμα του Guardian για την διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών μετά την εξέλιξη με το ΔΝΤ.

«Το μήνυμα του Ταμείου ήταν σύντομο και σκληρό. Υπάρχουν ακόμη τεράστιες διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών και δεν υπήρξε καμία πρόοδος για να γεφυρωθούν αυτές οι διαφορές. Οι δύο πλευρές απέχουν πολύ από μία συμφωνία» τονίζει το δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας.

lag.jpg
Όπως αναφέρει ο Guardian, το ΔΝΤ έφθασε στα όρια του μετά την απόφαση της Ελλάδας να ομαδοποιήσει τις δόσεις του Ιουνίου, αναφέροντας ότι στην Ουάσινγκτον ήδη υπήρχε ενόχληση από το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να παραβιάσει τις κόκκινες γραμμές της στα εργασιακά και στις συντάξεις.

«Μέχρι τώρα η Αθήνα πίστευε ότι η τρόικα μπλοφάρει. Ο λόγος που είχε καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα οφείλεται αφενός στην πίστη της Ελλάδας ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα την έσπρωχναν ποτέ εκτός ευρώ και αφετέρου στην εκτίμηση ότι η Μέρκελ δεν θα ήθελε η Αθήνα να πέσει στην “αγκαλιά” του Πούτιν και της Ρωσίας» σημειώνει το Guardian και προσθέτει: «Οι δανειστές, όμως, ξεκαθαρίζουν ότι η Ελλάδα δεν είναι σοβαρή απέναντι στο θέμα των μεταρρυθμίσεων».

«Οι δανειστές έχουν φτάσει στα όρια τους βλέποντας τον Τσίπρα να συμπεριφέρεται λες και κρατάει ένα 44άρι απειλώντας πως θα τραβήξει τη σκανδάλη» συνεχίζει το αγγλικό μέσο και καταλήγει: «Η ταινία κορυφώνεται την επόμενη εβδομάδα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top