Μήνυμα δανειστών προς Αθήνα: «Χωρίς ΔΝΤ δεν υπάρχει λύση»

Κοινή γραμμή από Γιούνκερ, Σόιμπλε, Μέρκελ και Ντάισελμπλουμ

Μήνυμα δανειστών προς Αθήνα: «Χωρίς ΔΝΤ δεν υπάρχει λύση»

​Λύση χωρίς το ΔΝΤ δεν πρόκειται να υπάρξει για την Ελλάδα, διαμηνύουν σήμερα προς την ελληνική πλευρά οι δανειστές της.

Σε νέες του δηλώσεις ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πως η απόφαση του ΔΝΤ να αποσύρει την ομάδα του από τις Βρυξέλλες δεν σημαίνει πως το Ταμείο έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια εξεύρεσης συμφωνίας με την Ελλάδα.

«Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να μεταφράσει την κίνηση του ΔΝΤ σαν απόφαση να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις», είπε ο κ. Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε ότι χθες το βράδυ είχε εκτεταμένη συζήτηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα και πιθανόν να το ξανακάνει στις επόμενες μέρες.

Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε, Μ. Γιέγκερ, χαρακτήρισε «αδιανόητη τη λύση του ελληνικού ζητήματος χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ».

«Το Ταμείο απέστειλε ένα σοβαρό μήνυμα στην Ελλάδα να εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της στο πρόγραμμα βοήθειας με τους διεθνείς δανειστές της. Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή δήλωση από το ΔΝΤ. Αντιλαμβανόμαστε αυτή τη δήλωση σαν ένα κάλεσμα, μια προειδοποίηση στην ελληνική πλευρά να εντατικοποιήσει τις διαπραγματεύσεις. Μια λύση χωρίς το ΔΝΤ είναι αδιανόητη για εμάς», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ.

Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Α. Μέρκελ, ο οποίος υπογράμμισε πως το Βερολίνο εργάζεται για την παραμονή ��ης Ελλάδας στην Ευρωζώνη, επανέλαβε όμως ότι «η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πάει χέρι – με χέρι με τις ελληνικές προσπάθειες για την μεταρρύθμιση της οικονομίας της».

Τέλος και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι «χωρίς το ΔΝΤ μία συμφωνία είναι αδιανόητη, καθώς το περιεχόμενό της πρέπει να είναι πραγματικό και εάν υπάρχει ένα πραγματικό περιεχόμενο, το ΔΝΤ θα συμμετάσχει επίσης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top