Καμπανάκι Μητρόπουλου: Πιθανόν να γίνουν μειώσεις στις συντάξεις το 2015!

«Είμαστε δέσμιοι μιας σκληρής πρότασης»

Καμπανάκι Μητρόπουλου: Πιθανόν να γίνουν μειώσεις στις συντάξεις το 2015!

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής έκρουσε καμπανάκι για το ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι τα ταμεία καταρρέουν από τις μνημονιακές πρακτικές. Στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι είναι πιθανό να χρειαστεί να υπάρξουν περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις μέσα στο 2015 από την κυβέρνηση!

«Είμαστε δέσμιοι μιας σκληρής πρότασης. Οι δανειστές συζητάνε μόνο με κορμό τον Γιούνκερ. Δεν είναι μόνο το ΕΚΑΣ που είναι μια ήπια ρύθμιση, την οποία ο Τσίπρας πολέμησε και νομίζω απέκλεισε να θεσπιστεί, αλλά είναι όλο το οικοδόμημα. Η πρόταση Γιούνκερ οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία, εθνική εκκαθάριση, εκκαθάριση λαού» είπε ο κ. Μητρόπουλος και πρόσθεσε: «Η δική μας πρόταση, από την άλλη, μας φέρνει πολύ μακριά από το δικό μας πρόγραμμα. Έτσι θεωρώ ότι είμαστε εγκλωβισμένοι. Μάχεται ο πρωθυπουργός. Τον στηρίζουμε, αλλά πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις».

Ο κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο για «μπανανόφλουδα» που πάτησαν κάποιοι στην κυβέρνηση ποντάροντας σε διαφοροποίηση του ΔΝΤ, ενώ προεξόφλησε μια επώδυνη συμφωνία, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top