Κουρουμπλής: Ο Τσίπρας διαπραγματεύεται με ευθύνη, θα υπάρξει συμφωνία στο τέλος

Κατά των εκλογών ο υπουργός Υγείας – «Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα φάρμακα»

Συμφωνία Ελλάδας-δανειστών βλέπει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Ο Τσίπρας διαπραγματεύεται με ευθύνη και στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία. Δεν μπορεί να αναλάβει η Ευρώπη την ευθύνη της καταστροφής» είπε ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξη Τύπου.

«Ο Τσίπρας δεν θα κάνει πίσω σε ό,τι αφορά το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα, η απαίτηση αυτών στη διαπραγμάτευση ήταν να μας κάνουν Βουλγαρία» πρόσθεσε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα συμφωνήσει σε αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα.

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στη φαρμακευτική πολιτική του υπουργέιου του, λέγοντας ότι κάνει σκληρή διαπραγμάτευση με τη φαρμακοβιομηχανία και πως θα συσταθεί επιτροπή διαπραγμάτευσης «για να υπάρξει νέα τιμολογιακή πολιτική και θεσμικό πλαίσιο ώστε το φάρμακο να γίνει φτηνό και προσιτό στον πολίτη».

Ο ίδιος μίλησε για υπερκατανάλωση φαρμάκων στην Ελλάδα, ενώ έκανε λόγο για ένα σύστημα που θα φτιαχτεί και θα είναι πιο δίκαιο.

«Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό να είναι στην ίδια μοίρα ένα εισόδημα των 70.000 ευρώ και ένα εισόδημα των 1.000 ευρώ» σημείωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top