Γ. Μηλιός: «Να σταματήσουμε από αύριο να πληρώνουμε τις δόσεις στο ΔΝΤ»

«Οι δανειστές ζητούν τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής»

Γ. Μηλ��ός: «Να σταματήσουμε από αύριο να πληρώνουμε τις δόσεις στο ΔΝΤ»

​Καθυστέρηση των πληρωμών προς το ΔΝΤ, ώστε να απαντήσει η κυβέρνηση στους εκβιασμούς των δανειστών πρότεινε ο Γ. Μηλιός στην κυβέρνηση, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Θα πρέπει να αρχίσουμε από αύριο να μην πληρώνουμε τις δόσεις προς τους πιστωτές μας», δήλωσε ο κ. Μηλιός σημειώνοντας ότι αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα.

«Προτείνω ότι η καθυστέρηση πληρωμών θα επιταχύνει τα πράγματα χωρίς αρνητικές επιπτώσεις», πρόσθεσε ο πρώην υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας ότι η μοναδική αρνητική συνέπεια που μπορεί να υπάρξει γιατί η χώρα είναι εκτός αγορών, είναι να δημιουργηθεί ένας τραπεζικός πανικός.

Πάντως όπως υπογράμμισε αυτό θα γίνει μόνο από τη λάθος ερμηνεία του γεγονότος και επανέλαβε ότι οι μεγαλύτεροι πιστωτικοί οίκοι έχουν παραδεχθεί πως αν δεν πληρωθεί μια δόση στο ΔΝΤ δεν θα σημαίνει και χρεοκοπία για την Ελλάδα.

Αναφερόμενος τέλος στα μέτρα που πρότειναν χθες οι δανειστές στον Α. Τσίπρα, ο κ. Μηλιός ξεκαθάρισε ότι αυτά δεν μπορούν να εφαρμοστούν.

«Αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να εφαρμοστούν, δεν μπορεί να γίνει καμία μείωση στα πραγματικά εισοδήματα. Δεν κρατήσαμε όλο αυτό το διάστημα το θέμα ανοιχτό για να συμφωνήσουμε με αυτά που ζητάν οι δανειστές», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top