Χωρίς τον Βαρουφάκη οι κρίσιμες συνομιλίες στις Βρυξέλλες-Ποιοι δεν τον θέλουν(Δείτε ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον Τσακαλώτο πήγε στον Γιούνκερ ο Τσίπρας

Χωρίς τον Βαρουφάκη οι κρίσιμες συνομιλίες στις Βρυξέλλες-Ποιοι δεν τον θέλουν(Δείτε ΒΙΝΤΕΟ)

​Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν συμμετέχει στην αποψινή κρίσιμη συνάντηση του Αλέξη Τσιπρα, με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Ο «τσάρος» του Υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται στην... Αθήνα και τον πρωθυπουργό από το οικονομικό επιτελείο συνοδεύει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, γεγονός που απέφυγε να σχολιάσει ο κ.Βαρουφάκης. Το πρωί της Τετάρτης, ο κ.Βαρουφάκης δεν έκρυψε την ενόχληση του, όταν δέχτηκε σχετική ερώτηση από την ρεπόρτερ του Star, Μ.Τζανετάτου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτοί, που έθεσαν "βέτο" για τον Γιάνη Βαρουφάκη ήταν τόσο ...ο Γιούνκερ, όσο και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι οποίοι δεν θέλουν να τον βλέπουν, ούτε ζωγραφιστό, ιδιαίτερα, μετά τις αποκαλύψεις του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών ότι, κατέγραφε τις συνομιλίες στo Eurogroup. Γι' αυτό και o Αλέξης Τσίπρας πήρε μαζί του, τον συντονιστή της ομάδας της πολιτικής διαπραγμάτευσης, Ευκλείδη Τσακαλώτο για να έχει έναν πονοκέφαλο λιγότερο.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ.Βαρουφάκης μένει εκτόςκρίσιμων συναντήσεων. Παρόμοια φάση είχε συμβεί πριν από λίγες εβδομάδες στη Ρίγα της Λετονίας, όπου ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόταν και πάλι από τον κ.Τσακαλώτο.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι, δεν απαιτείται από το πρωτόκολλο για το σημερινό ραντεβού η παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος όπως φαίνεται έχει μετατραπεί σε Υπουργό Εσωτερικών. Κάποιοι άλλοι λένε ότι, ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι "υπό απόσυρση", είτε υπάρξει συμφωνία είτε όχι. Για τον Γιάνη Βαρουφάκη πάντως, η σημερινή απουσία από τις Βρυξέλλες, δεν είναι το μόνο του πρόβλημα!

Και το θέμα της Ε.Παναρίτη, απασχολεί ακόμη τον ΥΠΟΙΚ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «τα ΝΕΑ», το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο "είναι" έξαλλο με την απόσυρση της, καθώς ήταν διορισμένη στη θέση της από τις αρχές Μαΐου. Το Ταμείο διεμήνυσε στον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών να μην βιαστεί να στείλει αντικαταστάτη, πριν συζητηθεί το θέμα με την Κριστίν Λαγκάρντ. Μάλιστα, όλη αυτή η ιστορία μπορεί να κοστίσει, σύμφωνα με την εφημερίδα, και τη θέση της Ελλάδας στο Γενικό Συμβούλιο, μια θέση που διεκδικεί ήδη η Αλβανία.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top