Ίσως σήμερα κριθούν όλα: Αναμένεται απάντηση των δανειστών στο ελληνικό «τελεσίγραφο»!

Κίνηση-ματ από Αθήνα με λεπτομερή πρόταση 47 σελίδων – Μαξίμου: Θα έρθει γρήγορα λύση

Ίσως σήμερα κριθούν όλα!

Πηγές του Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι η απάντηση των δανειστών στο τελεσίγραφο του Αλέξη Τσίπρα για λύση ή διάλυση πιθανόν να έρθει σήμερα!

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πρό��αση είναι 47 σελίδων και παραδόθηκε χθες το βράδυ στους θεσμούς από τον Γιώργο Χουλιαράκη.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, η ελληνική πρόταση είναι ολοκληρωμένη και πλέον είναι στο χέρι των Ευρωπαίων να τη δεχθούν ή αλλιώς να οδηγήσουν σε διάλυση την Ευρώπη.

«Θα έρθει γρήγορα λύση, υπάρχει κινητοποίηση σε όλα τα επίπεδα. Όλοι παίρνουν σοβαρά το θέμα της Ελλάδας και δείχνουν ότι δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά την παγκόσμια οικονομία» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν υπάρχουν τελεσίγραφα «take it or leave it» και ούτε πρόκειται να υπάρξουν, από καμία πλευρά.

«Δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο, όλο αυτό το διάστημα έχουν γίνει διαβουλεύσεις και από εκεί προκύπτει η πρόταση» ξεκα��αρίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Τα «αγκάθια» της συμφωνίας

Τα «αγκάθια» μπροστά σε μια συμφωνία είναι αυτή τη στιγμή το ασφαλιστικό, το δημοσιονομικό κενό και το θέμα του ΦΠΑ.

«Είμαστε σε όλα πιο κοντά, ενδεχομένως να υπάρξει πρόοδος και εντός της ημέρας» διαβεβαιώνουν από το Μέγαρο Μαξίμου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται σε κάθε περίπτωση θέμα μείωσης συντάξεων.

Συνδέει τη δόση στο ΔΝΤ με τη συμφωνία η κυβέρνηση

Τα χρήματα για την πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου έχουν βρεθεί ωστόσο από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν πως αυτό δεν σημαίνει ότι θα δοθούν σε κάθε περίπτωση.

«Αν ωριμάσουν οι συνθήκες για συμφωνία, αν εμείς κρίνουμε ότι έχει κλειδώσει, θα πληρώσουμε. Αν απέχει πολύ και δεν μπορούμε, κάτι που απευχόμαστε, τότε…» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές, οι οποίες ξεκαθαρίζουν ότι πρέπει να οριστούν συνεδρίαση του Eurogroup και της ΕΚΤ (για τον ELA) προκειμένου να κρίνει η κυβέρνηση ότι έχει κλειδώσει η συμφωνία.

«Δεν είχαμε ενημερωθεί για την πενταμερή»

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η κυβέρνηση ήταν ενήμερη για τριμερή και όχι για πενταμερή συνάντηση. Ξεκαθαρίζουν πάντως, ότι ο Αλέξης Τσίπρας μιλά συνέχεια σε όλα τα επίπεδα με τους θεσμούς και προχθές είχε επικοινωνία με τον Φρανσουά Ολάντ και την Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως εκτιμά το Μαξίμου, σκοπός της πενταμερούς ήταν να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των θεσμών και να υπάρξουν συγκλίσεις ώστε να υπάρξει και η πρόταση τους.

«Είμαστε έτοιμοι για μια ενιαία συμφωνία» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές, επισημαίνοντας ότι το κείμενο θα πάει σήμερα στο Brussels Group το οποίο συνεδριάζει στις 16.00.

Το Reuters, πάντως, σε ρεπορτάζ του τονίζει ότι οι δανειστές δεν ικανοποιήθηκαν σε πρώτη φάση από την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης και ζητούν μεγαλύτερες υποχωρήσεις σε εργασιακά και ασφαλιστικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top