Και με Λαγκάρντ- Ντράγκι συναντώνται εκτάκτως Μέρκελ-Ολάντ-Γιούνκερ στο Βερολίνο

Πυρετώδεις διεργασίες με στόχο την συμφωνία για την Ελλάδα- Πρώτη ανάρτηση 22:00

Και με Λαγκάρντ- Ντράγκι συναντώνται εκτάκτως Μέρκελ-Ολάντ-Γιούνκερ στο Βερολίνο
Πυρετώδεις είναι πλέον οι διεργασίες με στόχο μια συμφωνία των δανειστών με την Ελλάδα το ταχύτερο δυνατό��.
Όπως μετέδωσε το Bloomberg θα υπάρξει αργότερα σήμερα τη νύχτα συνάντηση της Γερμανίδας καγκελάριου Μέρκελ, του Γάλλου προέδρου Ολάντ και του προέδρου της Κομισιόν, Γιούνκερ με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ντράγκι και τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Λαγκάρντ στη γερμανική πρωτεύουσα.
Οι διαβουλεύσεις εντείνονται κατά το Bloomberg, με στόχο την οριστική επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό, ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα.
Νωρίτερα η Ελλάδα αποτέλεσε και το βασικό θέμα συζήτησης στο δείπνο ανάμεσα στη Γερμανίδα καγκελάριο, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Κομισιόν στο Βερολίνο.
Το Reuters, επικαλούμενο πηγή της ΕΕ, μεταδίδει ότι στόχος της συνάντησης είναι η υιοθέτηση κοινής στάσης στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, τονίζοντας πως η Αθήνα και οι πιστωτές της προσπαθούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας.
Το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ, από την πλευρά του, έγραψε ότι μετά την πενταμερή του Βερολίνου ενδέχεται να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν για την Ελλάδα, ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα μετέδωσε ότι η ανακοίνωση για την χώρα μας μπορεί να γίνει τελικά την Τρίτη.
Την ίδια ώρα, πηγές από τις Βρυξέλλες λένε, ότι βρισκόμαστε στην τελική φάση συγγραφής της συμφωνίας. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμα διαφωνίες, οι οποίες δεν είναι ανυπέρβλητες. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η αισιοδοξία, ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει βγει "λευκός καπνός" από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων, είναι συγκρατημένη.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top