Κοτζιάς: Ένα κράτος, την Ελλάδα μπορείς να το σώσεις σώζοντας τον λαό

Τι δήλωσε στην γερμανική FAZ

«Η λέξη "λαός" μου φαίνεται η ιδανική μεταφορική έννοια για τη δημιουργία μιας νέας, χειραφετημένης Ελλάδας. Μιας Ελλάδας, η οποία διαθέτει το θάρρος, επιτέλους, να σηκωθεί. Ένα κράτος, την Ελλάδα, μπορείς να το σώσεις σώζοντας τον λαό», δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην ένθε��η επιφυλλίδα της Frankfurter Allgemeine Zeitung και σημειώνει ότι η νέα γενιά της Ευρώπης «ταΐζεται με στερεότυπα», ενώ «λείπουν τα οράματα και οι πραγματικές αξίες».

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε προφανώς μαθηματικοποιήσει τον άνθρωπο, τον έχουμε ορίσει ως σκλάβο των αριθμών. Από τη δεκαετία του '60 ισχύει η πολιτική θεωρία που θέλει τους ανθρώπους να είναι καλά, όταν οι αριθμοί είναι καλά. Το πιο σημαντικό για μας πρέπει είναι να μην "σπάσει" κανείς τον άνθρωπο, να μπορεί (ο άνθρωπος) να διατηρήσει την υπερηφάνεια του, την αισιοδοξία του, την ελπίδα του», τονίζει ο κ. Κοτζιάς και προσθέτει ότι «αν οι τρεις πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας για τη νέα γενιά περιορίζονται στις λέξεις "τιμωρία", "μνημόνιο" και "κυρώσεις", τότε έχουμε ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top