Στη Βουλή η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου για την παράταση της δανειακής σύμβασης!

Κατατέθηκε στην εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια… από τη ΝΔ!

Στη Βουλή η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου για την παράταση της δανειακής σύμβασης!

Κατατέθηκε στη Βουλή η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου για την παράταση της δανειακής σύμβασης.

Η συμφωνία κατατέθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια, ωστόσο αυτό έγινε με κάπως… ανορθόδοξο τρόπο αφού την κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου και όχι η κυβέρνηση!

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε να συζητηθεί στην Επιτροπή η σύμβαση, πρόταση με την οποία συμφώνησαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο ο πρόεδρος της Εξεταστικής Δημήτρης Βίτσας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι θα πρέπει να αναμένει η Εξεταστική το επίσημο κείμενο από το υπουργείο Οικονομικών.

Σκληρή επίθεση από ΠΑΣΟΚ

Η κατάθεση του κειμένου της συμφωνίας σχολιάστηκε με σκληρή γλώσσα από το ΠΑΣΟΚ, που έκανε λόγο για αποκάλυψη των απροκάλυπτων ψεμάτων της κυβέρνησης.

«Οι υπουργοί και οι βουλευτές της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ μπορούν τώρα να δουν πώς έχασε η σημερινή κυβέρνηση μέσα από τα χέρια της τα 11 δις ευρώ του ΤΧΣ , ενώ η χώρα αντιμετωπίζει δραματικά προβλήματα ρευστότητας» αναφέρει –μεταξύ άλλων- το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: «Η κα Κωνσταντοπούλου μπορεί τώρα να δει ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου δεν είναι ένα ανακοινωθέν του Eurogroup, αλλά μια νομικά δεσμευτική σύμβαση υπογεγραμμένη από τον Ελληνα υπουργό οικονομικών στις 27 Φεβρουαρίου. Μια σύμβαση που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο και υπάγεται στη δικαιοδοσία των δικαστηρίων του Λουξεμβούργου».

«Αυτό είναι μια πρώτη συμβολική αποκάλυψη των απροκάλυπτων ψεμάτων στα οποία βασίζει την προπαγάνδα της η κυβέρνηση. Το ψέμα όμως έχει μικρά ποδάρια. Εκεί που έφτυναν, γλείφουν τώρα πανικόβλητοι» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top