Wall Street Journal: Έφτασε η ώρα για τελεσίγραφο στην Ελλάδα

Για συμφωνία: «take-it-or-leave-it»

Wall Street Journal: Έφτασε η ώρα για τελεσίγραφο στην Ελλάδα

​«Η ελληνική κυβέρνηση επί τέσσερις μήνες ζητά πολιτική λύση στην κρίση χρέους. Ίσως ήρθε η ώρα για την ευρωζώνη να την προσφέρει».Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal, σημειώνοντας ότι ο κίνδυνος ατυχήματος είναι πλέον εξαιρετικά υψηλός.

Ο αρθογράφος Σάιμον Νίξον αναφέρει ότι οι εκλεγμένοι πολιτικοί κρύβονταν μέχρι τώρα, πίσω από τους θεσμούς, αφού δεν είχαν τη δυνατότητα ή την ικανότητα να διαπραγματεύονται τις λεπτομέρειες ενός «προγράμματος σωτηρίας».

Σύμφωνα με τον Ντίξον, ο κίνδυνος ατυχήματος είναι ο λόγος, για τον οποίο μπορεί να είναι πλέον η ώρα για τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να παραδώσουν στην Αθήνα ένα τελεσίγραφο για συμφωνία: «take-it-or-leave-it», πάρτε την ή αφήστε την, με μια σαφή προθεσμία.

Το τελεσίγραφο αυτό θα εξασφαλίσει επίσης, σύμφωνα με την Wall Street Journal, ότι η έξοδος από το ευρώ θα είναι μια ελληνική απόφαση. Αυτό, όπως σημειώνει, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικό στη συζήτηση για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της υπόλοιπης ευρωζώνης, η οποία είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top