Γ. Σταθάκης: «Παρασκευή ή Σάββατο κλείνει η συμφωνία»

«Πάνω από το 1 δισ. ο στόχος των εσόδων από το ΦΠΑ»

Γ. Σταθάκης: «Παρασκευή ή Σάββατο κλείνει η συμφωνία»

​Την σύγκλιση σε αρκετά σημεία με τους εταίρους επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γ. Σταθάκης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή OnLine.

Ο κ. Σταθάκης, αν και απέφυγε να απαντήσει στο αν γράφεται η συμφωνία με τους δανειστές, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί ή την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Ο υπουργός Οικονομίας, σημείωσε ότι πιθανόν η κυβέρνηση να έκανε λάθος που έδωσε τόσο μεγάλη έμφαση στην πολιτική διαπραγμάτευση και υπογράμμισε ότι και οι δύο πλευρές επιθυμούν να υπάρξει συμφωνία, καθώς όπως είπε «σε διαφορετική περίπτωση, τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ευρώπη, θα μπουν σε αχαρτογράφητα νερά».

Αναφερόμενος στις αλλαγές στον ΦΠΑ και τα έσοδα που προσδοκά η κυβέρνηση, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι ο στόχος είναι για έσοδα πάνω από 1 δισ. και επιβεβαίωσε ότι οι ελληνικές προτάσεις κάνουν λόγο για τρεις συντελεστές, ενώ οι δανειστές θέλουν δύο.

Ο υπουργός Οικονομίας διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια για επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές και πρόσθεσε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί από την επόμενη χρονιά και για φέτος θα υπολογισθεί με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Επανέλαβε ακόμα ότι η συμφωνία που θα επιτευχθεί δεν θα προβλέπει υφεσιακά μέτρα, μειώσεις μισθών και συντάξεων και σημείωσε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα γίνει σε δύο δόσεις.

Τέλος, ερωτηθείς για την καταβολή της 13ης σύνταξης, ο κ. Σταθάκης είπε πως αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της οικονομίας, αποκάλυψε ότι η συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια έχει κλείσει και αρνήθηκε ότι θα επιβληθεί έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων στις τράπεζες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top