Χουντής: Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν για το ΔΝΤ - Με άδεια χέρια θα μείνει η κα Λαγκάρντ

"Επιδιώκουμε συμφωνία τώρα για όλα" -BINTEO

Χουντής: Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν για το ΔΝΤ - Με άδεια χέρια θα μείνει η κα Λαγκάρντ

Λεφτά… δεν υπάρχουν για να πληρώσουμε την δόση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, παραδέχτηκε το πρωί της Δευτέρας, ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ν.Χουντής.

«Δεν υπάρχουν τα λεφτά, δεν θα το πληρώσουμε, είναι απλό το πράγμα. Το έχουμε εξηγήσει και το γνωρίζουν αυτό.. Και εδώ είναι ο ιδιόμορφος εκβιασμός, αλλά από την άλλη πλευρά, πρέπει να το πούμε: θα μας δώσουν χρήματα όχι για μισθούς και συντάξεις, αυτά είναι διασφαλισμένα ,αλλά για να τους τα γυρίσουμε γ��α να πάρουν τα λεφτά τους» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας με νόημα πως «αυτή τη φορά η κυρία Λαγκάρντ δεν θα μπορέσει να πει ξανά “τα πήρα τα λεφτά μου”».

Αν δεν αντιμετωπιστεί ριζικά το θέμα του χρέους, δεν θα μπορέσουν να δοθούν λύσεις για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ.Χουντή, η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει γρήγορα συμφωνία για όλα τα ζητήματα, η υλοποίηση της οποίας δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει στάδια. Ο ίδιος επεσήμανε πως το ζητούμενο είναι να εξασφαλιστεί «μια συμφωνία - λύση προκειμένου να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα της ρευστότητας και τα προβλήματα του χρέους και της ανάπτυξης».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, στην συμφωνία θα πρέπει να αποτυπωθεί η πολιτική βούληση που εκφράστηκε από το Eurogroup της Ρίγας ότι δηλαδή, η Ελλάδα δεν θα πάει στα βράχια.

Έκανε λόγο για "εσωτερική ένταση" μεταξύ των εταίρων που του θυμίζουν μέρες του 2010, ενώ εξήγησε ότι η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί τις "κόκκινες γραμμές" της και το ερώτημα, όπως είπε, είναι αν θα σεβαστούν οι Ευρωπαίοι τη βούληση του ελληνικού λαού.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε, ο υπουργός τόνισε ότι ο κ.Σόιμπλε δεν ερμηνεύει σωστά την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου, το νόημα της οποίας «δεν ήταν να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση το προηγούμενο πρόγραμμα, αλλά οι νέοι κανονισμοί της ΕΕ λένε,ότι η νέα αξιολόγηση γίνεται πάνω σε ένα εθνικό πρόγραμμα». Επισήμανε μάλιστα ότι ο κ.Σόιμπλε «θεωρεί δικό του πεδίο το Eurogroup», εκτίμησε όμως ότι δεν είναι εκφραστής της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Σημείωσε, τέλος, ότι σε κάποια στιγμή - χωρίς να την προσδιορίσει συγκεκριμένα - «θα απαιτηθεί η βούληση του λαού», ενώ στο ερώτημα αν μιλά για εκλογές ή δημοψήφισμα ο κ.Χουντής απάντησε ότι «γι' αυτό υπάρχουν πολλές εκδοχές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top