Σχέδιο απόφασης στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα υπογράψουμε μνημονιακή συμφωνία»

Τι αναφέρει η εισήγηση της πλειοψηφίας

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία» αναφέρει το σχέδιο απόφασης που εισηγείται η πλειοψηφία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - που οι εργασίες ολοκληρώνονται σήμερα- το οποίο θα τεθεί σε ψηφοφορία.

Στο δικό της σχέδιο για απόφαση που είχε καταθέσει η Αριστερή Πλατφόρμα καταδίκαζε τον «εκβιασμό» των δανειστών και ζητούσε να μην καταβληθεί η δόση στο ΔΝΤ, ακόμη κι αν αυτό θα σήμαινε έξοδο από το ευρώ.

Στο σχέδιο απόφασης της πλειοψηφίας επισημαίνεται ότι «τέσσερις μήνες τώρα αρνούμαστε τα ιταμά τελεσίγραφα» αλλά διευκρινίζεται πως το γεγονός «ότι η κυβέρνηση απορρίπτει τα τελεσίγραφα, δεν σημαίνει ότι δεν επιδιώκει μια αμοιβαία επωφελή λύση» και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αρθεί το αδιέξοδο».

Αναφέρεται ακόμη ότι «αντίπαλοι της συνοχής των ευρωπαϊκών λαών είναι οι φανατικοί της λιτότητας που υπονομεύουν την διαδικασία της διαπραγμάτευσης, υιοθετώντας αδιάλλακτες θέσεις και επιχειρώντας τον πιστωτικό στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας και ότι όσοι πιστεύουν ό��ι θα ταπεινώσουν την Ελλάδα, παίζουν παιχνίδι με την φωτιά».

Το σχέδιο απόφασης σημειώνει και ότι «αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία και τα πράγματα οδηγηθούν σε οριακό σημείο, ας μην έχει κανείς αμφιβολία, ότι η πληρωμή μισθών και συντάξεων έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι των δόσεων και των δανείων».

Στα βασικά χαρακτηριστικά ενός αποδεκτού συμβιβασμού συμπεριλαμβάνονται, σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης:
-Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα.
-Καμία νέα περικοπή σε μισθούς και συντάξεις.
-Αναδιάρθρωση του χρέους.
-Ισχυρό πακέτο δημόσιων επενδύσεων σε υποδομές και τεχνολογίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top