Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης

«Αναζητά χρήματα από τα δεδουλευμένα των δημοσίων υπαλλήλων»

Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης

​Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τα ισοδύναμα για την ανθρωπιστική κρίση.

Όπως υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, η κυβέρνηση βρίσκει τα ισοδύναμα για την ανθρωπιστική κρίση στα δεδουλευμένα δημοσίων υπαλλήλων. Τονίζει μάλιστα ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει 200 εκατ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση και τώρα αναζητά δημοσιονομικά ��σοδύναμα, ενώ πέρσι είχαν δοθεί 500 εκατ. για το κοινωνικό μέρισμα χωρίς να υπάρξουν ισοδύναμα.

«Στην ουσία υφαρπάζει χρήματα από κωδικούς που αφορούν δεδουλευμένες υπερωρίες δημοσίων υπαλλήλων», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ και συνεχίζει: «με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης (18.5.2015) παίρνουν τα χρήματα από τον κωδικό που αφορά υπερωρίες δικαστικών υπαλλήλων, που καλύπτουν αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες και κενές θέσεις, καθώς υπηρετούν 6.100 δικαστικοί, έναντι 9.500 οργανικών θέσεων. Σημειώνεται ότι το ποσό που λαμβάνει ο καθένας σαν υπερωρίες δεν υπερβαίνει τα 200-250 ευρώ τον χρόνο και δεν καλύπτει ούτε το 20% των πραγματικών ωρών υπερωριακής απασχόλησης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top