Δεν είναι δούλεμα: Καλούν τους... Γιατρούς χωρίς Σύνορα στην Εξεταστική για το Μνημόνιο!

Δείτε αναλυτικά ποιοι θα καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα

Δεν είναι δούλεμα: Καλούν τους... Γιατρούς χωρίς Σύνορα στην Εξεταστική για το Μνημόνιο!

Την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καταρτίζουν καταλόγους με τα πρόσωπα που θα ήθελαν να δώσουν εξηγήσεις για το πώς έφτασε η Ελλάδα στα μνημόνια, η αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής έφτιαξε την λίστα των πρώτων της μαρτύρων, που θα κληθούν να καταθέσουν το επόμενο διάστημα.

Με βάση την απόφαση της Επιτροπής, στις δύο επόμενες συνεδριάσεις (δηλαδή την επόμενη Τρίτη και Πέμπτη) θα κληθούν εκπρόσωποι ελληνικών ινστιτούτων και κοινωνικών φορέων.

Στην λίστα περιλαμβάνονται τα ινστιτούτα Εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ, το ΙΟΒΕ, το ΚΕΠΕ, ο καθηγητής Γ. Παγουλάτος, ο ομότιμος καθηγητής Γ. Κασιμάτης, ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Π. Λιαργκόβας, ο καθηγητής Σπ. Λαπατσώρας, το ΕΒΕΑ, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, οι Γιατροί του Κόσμου, το Σώμα Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και οι Διευθυντές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

«Όχι» στην χρονική επέκταση

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα στη διάρκεια της συνεδρίασης, σημειώθηκαν διαφωνίες μεταξύ της κυβερνητικής πλειοψηφίας και των βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, για το αν θα πρέπει να διευρυνθεί ή όχι η χρονική περίοδος της έρευνας της Επιτροπής, είτε πριν τον Οκτώβριο του 2009, είτε να φθάσει μέχρι σήμερα. Οι βουλευτές της πλειοψηφίας απέρριψαν το αίτημα των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, που με διαφορετικό σκεπτικό επέμειναν ότι η έρευνα δεν πρέπει χρονικά να περιοριστεί, υποστηρίζοντας ότι τα προηγούμενα μνημόνια συνδέονται με την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2015 (υπογραφή επέκτασης της δανειακής σύμβασης). Τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Βίτσας όσο και η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη παρέπεμψαν στην απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θέτει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο από τον Οκτώβριο 2009 μέχρι τον Ιανουάριο 2015, πριν τις εκλογές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top