Στ. Θεοδωράκης στην El Pais: «Το δημοψήφισμα είναι η λύση των δειλών»

Μιλά για εκλογές, αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να φέρει συμφωνία

Στ. Θεοδωράκης στην El Pais: «Το δημοψήφισμα είναι η λύση των δειλών»

​Στην ισπανική εφημερίδα El Pais έδωσε συνέντευξη ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, επαναλαμβάνοντας ότι το δημοψήφισμα είναι μια λύση δειλίας.

«Το δημοψήφισμα αποτελεί τη λύση των πιο δειλών μεταξύ των δειλών. Ο ελληνικός λαός επέλεξε μόλις λίγους μήνες πριν ένα νέο κοινοβούλιο, επομένως αυτοί οι βουλευτές πρέπει να αποφασίσουν. Η πολιτική δεν συνίσταται σε οφέλη και "στολίδια", αλλά υποτίθεται ότι οι ηγέτες πρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις που η χώρα τους χρειάζεται πραγματικά», είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε:

«Αν η κυβέρνηση φοβάται να το κάνει αυτό επειδή ίσως να μην έχει την απαραίτητη στήριξη των βουλευτών της, θα έπρεπε να γίνουν νέες εκλογές.Δεν επιθυμούμε αυτό το σενάριο, όμως θα αποτελούσε τη μόνη επιλογή αν η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο».

Όπως είπε, η Ελλάδα χρειάζεται μια συμφωνία, όπως επίσης και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι αν αυτά δεν μπορεί να τα υλοποιήσει η παρούσα κυβέρνηση τότε θα πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές.

«Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, αυτό θα είναι κάτι πολύ κακό για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη εν γένει. Δεν θέλω να σκέφτομαι αυτή την προοπτική», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η «Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση αποφασισμένη να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» και ότι για να γίνει αυτό «απαιτείται τόλμη, ικανότητα και σχέδιο».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν είχε σαφές σχέδιο μπαίνοντας στη διαπραγμάτευση και ότι μένει στην εμφάνιση και όχι στην ουσία των θεμάτων.

Αναφερόμενος τέλος για το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα, ο Στ. Θεοδωράκης είπε:

«Κανείς δεν μιλά για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, όμως πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία με την Ευρώπη πάνω σε άλλη βάση. Είναι αδύνατον να επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 5%, το σωστό είναι να περιμένουμε ένα 1,5% και αυτά που λέει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι τα είχε πριν νωρίτερα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top