Προειδοποιεί με ��ήξη ο Βαρουφάκης: Καλο δείγμα αυταπάρνησης το Κούγκι!

«Η σκέψη του δημοψηφίσματος δεν είναι κακή»

Προειδοποιεί με ρήξη ο Βαρουφάκης: Καλο δείγμα αυταπάρνησης το Κούγκι!
Διόλου αρνητικός στην προοπτική μιας ρήξης με τους δανειστές εμφανίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην ERTOpen, μη διστάζοντας να μιλήσει για το Κούγκι!

Την ώρα λοιπόν που η κυβέρνηση μιλά για συμφωνία και έντιμη λύση, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν ντρέπεται για την ιστορία του Κούγκι και αναρωτήθηκε: «Δηλαδή, ο Σαμουήλ δεν έπρεπε να ανατινάξει το Κούγκι. Είναι κακό το δείγμα αυταπάρνησης;».

Λίγο μετά, πάντως έσπευσε να προσθέσει ότι ελπίζει πως «δεν θα χρειαστεί να γίνει Κούγκι», ενώ αναφερόμενος σε όσους του λένε να πάει σε ρήξη με τους δανειστές, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν εξελέγη για αυτό. Παράλληλα, όμως, σημείωσε ότι δεν εξελέγη και για να εφαρμόσει το mail Χαρδούβελη.

Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε και για τις «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι δεν έχει παραβιαστεί καμία. Άφησε ωστόσο ανοικτό ενδεχόμενο για να γίνουν υποχωρήσεις και τόνισε: «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο για μία συμφωνία, όταν θα διαμορφωθεί αυτή, τότε θα πάμε στα όργανα και θα πούμε “συμφωνούμε;” Αν όχι, τότε δεν υπάρχει συμφωνία. Αν ναι, τότε είναι συλλογική ευθύνη».

Ο ίδιος, διαβεβαίωσε πως «όλα τα θέματα είναι στο τραπέζι» και πως «τίποτα δεν έχει κλείσει και μέχρι να κλείσει δεν υπάρχει τίποτα».

Συνεχίζοντας, εκτίμησε ότι δεν θα γίνουν εκλογές, ενώ δεν φάνηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος τονίζοντας ότι «προβλέπεται από το Σύνταγμα της χώρα και δίνει τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό για πολύ μεγάλα ζητήματα να αποφαίνεται για το μέλλον του».

Υπενθυμίζεται ότι δηλώσεις για «Κούγκι»είχε κάνει και ο Πάνος Καμμένος​ λίγο μετά τις εκλογές, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις εντός αλλά και εκτός της Ελλάδας.

* Το 1803 οι Τουρκαλβανοί κατέλαβαν το Σούλι, ενώ 600 Σουλιώτες κλείστηκαν στο Κούγκι με αρχηγό τον Φώτο Τζαβέλα. Οι Σουλιώτες πρόβαλαν σθεναρή αντίσταση έως ότου τελείωσαν τα τρόφιμα. Πρότειναν τότε στον Αλή Πασά να βγουν αφού τους εγγυηθεί ότι δεν θα τους πειράξει. Όπερ και εγένετο, αφού οι Τουρκαλβανοί είχαν υποστεί μεγάλες απώλειες. Στο Κούγκι έμειναν ο καλόγερος Σαμουήλ με ακόμα δυο πολεμιστές, για να παραδώσουν το φρούριο. Ωστόσο, αντί να το παραδώσουν, μόλις μπήκαν μέσα οι απεσταλμένοι του Αλή Πασά, έβαλαν φωτιά στην πυριτιδαποθήκη και ανατινάχθηκαν όλοι στον αέρα. Η ηρωική τους θυσία έμεινε στην ιστορία και αναπαρίσταται και στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη στα Ιωάννινα.​
​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top