Δ. Στρατούλης: «Η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει ούτε ρούπι από τις κόκκινες γραμμές»

«Δεν θα συνεχιστούν οι πολιτικές λιτότητας»

Δ. Στρατούλης: «Η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει ούτε ρούπι από τις κόκκινες γραμμές»

​Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει από τις κόκκινες γραμμές της εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υπογραφεί συμφωνία που θα παραβιάζει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Οι κόκκινες γραμμές δεν ξεθωριάζουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης και πρόσθεσε:

«Έχω εμπιστοσύνη ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει ούτε ρούπι από τις βασικές προγραμματικές της δηλώσεις».

Ο κ. Στρατούλης επανέλαβε ότι στο πλαίσιο αυτό η απομείωση του χρέους είναι πάντα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και σε ερώτηση για το τι θα συμβεί αν οι δανειστές παραμείνουν ανυποχώρητοι, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεχιστούν οι πολιτικές λιτότητας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων σημείωσε επίσης ότι η όποια συμφωνία έρθει στη Βουλή, θα είναι τέτοια, ώστε να υπερψηφιστεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τις πιέσεις των Ευρωπαίων εταίρων να υπάρξουν μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις είπε:

«Να βρουν τρόπο να τα ξεχάσουν αυτά. Θα πρόκειται για πολιτικό πραξικόπημα σε βάρος της χώρας μας αν επιμείνουν. Υπάρχει και η παγκόσμια κοινή γνώμη».

Ο Δ. Στρατούλης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να τηρήσει τη δέσμευσή της για επαναφορά της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέσα στον Μάιο θα έχουμε καταλήξει σε συμφωνία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top