Μπαλτάς: Απολύτως θλιβερά τα επεισόδια στις φοιτητικές εκλογές

Τι ανέφερε για τους διορισμούς εκπαιδευτικών στα σχολεία

«Απολύτως θλιβερά» χαρακτηρίζει ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα βιαία επεισόδια που έγιναν χθες κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών. Κάνει λόγο για «απαράδεκτο φαινόμενο» και υπογραμμίζει «μπορούμε να φυλάμε τα του οίκου μας, ως ένα επίπεδο τουλάχιστον και ως ένα βαθμό. Από εκεί και πέρα το πρόβλημα μας ξεπερνάει και γίνεται αρμοδιότητα άλλων φορέων και θεσμών».

Λέει, παράλληλα, ότι η πρωτοβουλία «Παιδεία 2015» συκοφαντεί και ότι όσα υποστηρίζει είναι ενάντια στην πραγματικότητα.

Αναφερόμενος στα κενά των εκπαιδευτικών, ο κ. Μπαλτάς υπογραμμίζει πως «οι δυνατότητες που παρέχει ο τρέχων προϋπολογισμός είναι λίγες, αλλά κάτι είναι. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τα ακριβή νούμερα τα οποία μπορούμε να διαχειριστούμε, μόλις τα έχουμε θα κάνουμε παν το δυνατόν να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Για το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση που θα βγει σε διαβούλευση, «είτε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, είτε στα τέλη αυτής που διανύουμε», ο κ. Μπαλτάς λέει ότι η αλλαγή που φέρνει τώρα είναι το ξεμπλοκάρισμα κάποιων διαδικασιών και η λύση κάποιων άμεσων προβλημάτων, αλλά ήδη σχεδιάζεται «ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».

Μιλώντας για τα Πειραματικά και τα Πρότυπα, σημειώνει ότι «θα κοιτάξουμε και τη διεύρυνση του θεσμού των Πειραματικών αλλά ενδεχομένως, και τη διεύρυνση του θεσμού των Προτύπων».

«Ο διαχωρισμός Κράτους- Εκκλησίας παραμένει ο στρατηγικός στόχος, αλλά το πρόβλημα έχει πολλές διαστάσεις» τονίζει ο υπουργός, ο οποί��ς τάσσεται υπέρ της κατασκευής τεμένους, ενώ για τη μεταφορά του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στον Άγιο Σάββα σημειώνει πως «είναι δικαίωμα της Εκκλησίας να μεταφέρει ένα εικόνισμα σε ένα λατρευτικό χώρο, σε ένα νοσοκομείο. Από εκεί και πέρα, μια ολόκληρη κουβέντα περί των ιαματικών ή άλλων δυνατοτήτων αυτής εικόνας είναι έξω από τη λογική μας. Διαφωνούμε σε αυτό».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top