Αισιοδοξία στο κυβερνητικό συμβούλιο για συμφωνία με τους εταίρους

Αλλά παραμένουν ανοικτά τα ζητήματα του ασφαλιστικού και του ΦΠΑ

Αισιοδοξία στο κυβερνητικό συμβούλιο για συμφωνία με τους εταίρους
Προσέγγιση σε μία σειρά από ζητήματα φέρεται να έχει επιτευχθεί με τους δανειστές της χώρας, όπως στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τις συμβάσεις εργασίας, σύμφωνα με υπουργό ο οποίος μετέχει στην συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα.

Για τον ίδιο λόγο ο υπουργός εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους μέσα στον Μάιο.

Άλλος υπουργός επίσης φέρεται να διέψευσε τις φήμες για σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα, απαντώντας με ερώτημα στους δημοσιογράφους : «Γιατί βλέπετε να υπάρχει πρόβλημα που να προκαλέσει δημοψήφισμα;».

Από τα έως πρόσφατα ανοιχτά ζητήματα στην διαπραγμάτευση, φέρεται ακόμα να έχει επιλυθεί το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων.

Ανοικτά παραμένουν όμως ακόμα τα ζητήματα του ασφαλιστικού και των συντελεστών του ΦΠΑ, όπως και στο δημοσιονομικό, σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς οι εταίροι ζητούν να ισοσκελισθεί η επίπτωση από την πτώση στο ΑΕΠ, που παραδέχεται ότι θα υπάρξει το ΥΠΟΙΚ.

��το κυβερνητικό συμβούλιο έγινε ακόμη ενημέρωση για τη χθεσινή συνεδρίαση στο Eurogroup και την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, ενώ προσήλθε σε αυτό και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος επέστρεψε από τις Βρυξέλλες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top