Μαξίμου: Χρειάζεται αμοιβαία προσπάθεια για συμφωνία

«Η κυβέρνηση θα λάβει όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση»

Μαξίμου: Χρειάζεται αμοιβαία προσπάθεια για συμφωνία
Για «αναμενόμενη» απόφαση από το Eurogroup κάνει λόγο το Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντας ότι καταγράφηκε η ικανοποίηση των εταίρων για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, η πρόοδος που έχει σημειωθεί οφείλεται στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει την απαιτούμενη πολιτική βούληση να υπάρξει μία αμοιβαία επωφελής συμφωνία στο πλαίσιο της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου.

«Στην κρίσιμη αυτή καμπή των διαπραγματεύσεων όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος ούτε της Ελλάδας, ούτε της Ευρωζώνης, ούτε και των πιστωτών» επισημαίνουν κύκλοι του Μαξίμου.

Η κυβέρνηση θεωρεί αναγκαία την επιτάχυνση της διαδικασίας, ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος με τους θεσμούς, με το Μέγαρο Μαξίμου να χαρακτηρίζει ως «καλοδεχούμενο» το γεγονός ότι πλέον έχουν μείνει σχετικά λίγα ζητήματα ανοιχτά καθώς και την αναγνώριση ότι απαιτείται χρόνος και προσπάθεια για να κλείσουν.

«Χρειάζεται, όμως, αμοιβαία προσπάθεια, χωρίς ιδεοληψίες, δογματισμούς και εμμονές για να υπάρξει συμφωνία σε αυτά τα ζητήματα. Η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες στο επόμενο χρονικό διάστημα για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, δεσμευμένη πάντοτε από τη λαϊκή εντολή» καταλήγουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top