Η… πιρουέτα Βαρουφάκη, το «φαρμάκι» της Bild και η χειρονομία Ντάισελμπλουμ

Tα… «καυτά» παρασκήνια του Eurogroup

Η… πιρουέτα Βαρουφάκη, το «φαρμάκι» της Bild και η χειρονομία Ντάισελμπλουμ
Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να παραμέρισε τον Γιάνη Βαρουφάκη από την άμεση εποπτεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, δεν τον αποτέλειωσε όμως πολιτικά.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι αυτός που παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις και στο σημερινό Εurogroup και βρέθηκε για άλλη μια φορά αντιμέτωπος με τους -όχι και τόσο φιλικούς- συναδέλφους του, όπως αποδείχθηκε από αυτά που άκουσε όταν έκλεισαν οι πόρτες στο Eurogroup της Ρίγα.

«Πηγαίνουμε σήμερα στο Eurogroup μαζί με τον Γιώργο Χουλιαράκη, όπως κάναμε και στα προηγούμενα Eurogroup, έτοιμη να δώσουμε τη μάχη για αυτή τη χαλάρωση» είπε ο κ. Βαρουφάκης στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο.

Πως αποψιλώθηκε η ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης από ανθρώπους του Βαρουφάκη

Η σύνθεση της ελληνικής αντιπροσωπίας στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς άλλαξε πριν από λίγο καιρό, με την απόσυρση από την πρώτη γραμμή των διαπραγματεύσεων δύο στενών συνεργατών του υπουργού Οικονομικών, του γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκου Θεοχαράκη, και της άτυπης συμβούλου του κ. Βαρουφάκη, Ελενας Παναρίτη.

Επικεφαλής τέθηκε ο Γιώργος Χουλιαράκης, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων που θεωρείται άνθρωπος της ομάδας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάνη Δραγασάκη.

Bild: Η αμήχανη πιρουέτα του Βαρουφάκη στο Eurogroup

Το ότι δεν έχει μαζί του πολύ στενούς του συνεργάτες μάλλον προκαλεί κάποια αμηχανία στον υπουργό Οικονομικών.

Μια στιγμή αμηχανίας του Γιάνη Βαρουφάκη κατέγραψε με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου ο ανταποκριτής της γερμανικής Bild στις Βρυξέλλες Ντίρκ Χέρεν.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup έκανε μια μεγαλοπρεπή πιρουέτα όταν κατάλαβε ότι είχε πάρει λάθος δρόμο για την αίθουσα των υπουργών.
tw bild.jpg
Ο Γερμανός δημοσιογράφος δεν του χαρίστηκε. Ανήρτησε το σχετικό βίντεο στο twitter με το εξής σχόλιο: «Πολύ συμβολικό για τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας στο Eurogroup. 'Οχι αριστερά κύριε Βαρουφάκη. Θα πρέπει να πάτε δεξιά».

Νωρίτερα ο Γερμανός δημοσιογράφος είχε σχολιάσει και το στυλό γνωστής -και ακριβής- μάρκας που είχε στην τσέπη του ο Έλληνας υπουργός…

Χειρονομία Ντάισελμπλουμ για «καλή τύχη»

Τα φλάς δεν άφησαν ήσυχο τον Έλληνα υπουργό ούτε μέσα στην αίθουσα του Eurogroup και άστραψαν όταν είχε μια σύντομη κουβέντα με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
6ygff.jpg
Ο Ολλανδός αξιωματούχος φαίνεται να κάνει μια χειρονομία, που θυμίζει αυτή που κάνουν οι άνθρωποι όταν θέλουν να προκαλέσουν... καλοτυχία!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top