Γλέζος: συνθήκη ειρήνης με το Βερολίνο και καταβολή των αποζημιώσεων

«Η Ελλάδα δεν επιδιώκει να πιάσει από το λαιμό την Γερμανία»

Γλέζος: συνθήκη ειρήνης με το Βερολίνο και καταβολή των αποζημιώσεων
Να υπογραφεί Συνθήκη Ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και να εξοφληθούν οι γερμανικές οφειλές προς τη χώρα μας από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ζήτησε, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, μιλώντας σε ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο.

Όπως ανέφερε ο γερμανικός λαός δεν ευθύνεται για τα εγκλήματα των ναζί αλλά τον κάλεσε να απαιτήσει από τις κυβερνήσεις του να εξοφλήσουν την Ελλάδα.

Σημείωσε μάλιστα ότι η Ελλάδα δεν επιδιώκει να «πιάσει από τον λαιμό» την Γερμανία για την οφειλή της, όπως συμβαίνει σήμερα με τα δάνεια της Ελλάδας.

«Ας αναγνωρίσει η Γερμανία το θέμα, ας πει ότι θέλει να πληρώσει και τότε θα βρούμε τρόπους να την διευκολύνουμε» δήλωσε. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το γερμανικό κράτος θα μπορούσε να αναλάβει τα έξοδα σπουδών Ελλήνων στην Γερμανία, έναντι του ποσού της οφειλής.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν θεωρεί την δικαστική ως την κατάλληλη οδό επίλυσης του θέματος καθώς πρόκειται για πολιτικό ζήτημα που έχει σχέση με το δίκαιο.

Για την διαπραγμάτευση μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της, ο Μανώλης Γλέζος κατηγόρησε τους δανειστές ότι επιδιώκουν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω στο πολλαπλάσιο.

«Ο ελληνικός λαός, όμως, στις 25 Ιανουαρίου ψήφισε όχι, τέρμα στην υπόθεση των δανείων» τόνισε.

Για το ίδιο θέμα πρόσθεσε: «Θα ακούσουμε, λοιπόν, τους δανειστές ή τον λαό; Σε καμιά περίπτωση τους δανειστές». Επανέλαβε επίσης την πρότασή του για «πάγωμα» της εξόφλησης των δόσεων επί ένα έτος. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top