Ο Μάρδας απαντά για τα 80.000 ευρώ: «Συκοφαντική δυσφήμιση τα όσα γράφονται»

«Δεν υπάρχει η παραμικρή τέτοια κίνηση σε οποιαδήποτε τράπεζα του εξωτερικού»

Ο Μάρδας απαντά για τα 80.000 ευρώ: «Συκοφαντική δυσφήμιση τα όσα γράφονται»

​Για «συκοφαντική δυσφήμιση» σε βάρος του, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας, απαντώντας στο δημοσίευμα της Γερμανικής Bild, που χθες το βράδυ ανέφερε ότι είναι αυτός ο υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τον Μάρτιο, είχε βγάλει σε τράπεζα του Λοξεμβούργου, 80.000 ευρώ, όπως πρώτα αποκάλυψε η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη».

«Τα όσα γράφονται δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια. Είναι συκοφαντική δυσφήμιση», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Μάρδας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και αποκάλυψε τις τρεις κινήσεις στις οποίες θα προβεί σήμερα για να αποδείξει ότι όλα όσα γράφτηκαν είναι ψέματα.

«Σήμερα το πρωί θα δοθεί αντίγραφο του πόθεν έσχες μου στον πρωθυπουργό, το οποίο κατέθεσα στις 24 Απριλίου και περιλαμβάνει όλες τις κινήσεις των λογαριασμών μου έως την ημερομηνία αυτή. Δεν υπάρχει η παραμικρή κίνηση 80.000 ευρώ σε οποιαδήποτε τράπεζα του εξωτερικού. Θα καταθέσω επίσης στο γραφείο του πρωθυπουργού αντίγραφα των κινήσεων των λογαριασμών μου στην Eurobank από τον Ιανουάριο και μετά. Τέλος έχω ζητήσει από την Eurobank βεβαίωση που να φαίνεται από τον Ιανουάριο έως τώρα ότι δεν υπάρχει τέτοια κίνηση σε κανέναν λογαριασμό μου», είπε.

Ο κ. Μάρδας, παραδέχθηκε επίσης ότι τον προηγούμενο Νοέμβριο ή Δεκέμβριο είχε στείλει κάποια χρήματα στο εξωτερικό γιατί κάνει μεταπτυχιακό η κόρη του, διευκρίνισε όμως ότι δεν τα έστειλε σε τράπεζα του Λουξεμ��ούργου.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι όσα χρήματα μεταβιβάστηκαν μέσω τραπεζικού συστήματος πριν τον Ιανουάριο είναι νόμιμα και φορολογημένα και τόνισε ότι δεν απάντησε πιο πριν στα δημοσιεύματα, γιατί τώρα τον ονομάτισε η Bild.

Τέλος επιφυλάχθηκε παντός νομίμου δικαιώματός του και δεν απέκλεισε να κινηθεί εναντίον οποιουδήποτε χρησιμοποιεί το όνομά του και το εμπλέκει σε τέτοιες ενέργειες, οι οποίες, όπως είπε, είναι ψευδείς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top