Βρυξέλλες: To ΔΝΤ και η Κομισιόν δεν ζητούν από την Ελλάδα τίποτα καινούργιο

Απαντούν στα περί "χάσματος" μεταξύ των θεσμών

Βρυξέλλες: To ΔΝΤ και η Κομισιόν δεν ζητούν από την Ελλάδα τίποτα καινούργιο

«Το ΔΝΤ και η Κομισιόν, σε γενικές γραμμές, υποστηρίζουν τα ίδια πράγματα όσον αφορά αυτά που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα από το 2010». Αυτό μετέφεραν κοινοτικοί αξιωματούχοι στον ανταποκριτή του Star στις Βρυξέλλες, Θ.Αθανασίου, σχολιάζοντας όσα είπαν νωρίτερα, κύκλοι του Μαξίμου περί «χάσματος» μεταξύ των θεσμών όσον αφορά το θέμα της Αθήνας.

Ο δημοσιογράφος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίου του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, υπενθύμισε πως ΔΝΤ και Κομισιόν έχουν υπογράψει από κοινού το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ «για να υπάρξει συμφωνία θα πρέπει να είναι ικανοποιημένες και οι δύο πλευρές».

Σχολιάζοντας τα περί "κουρέματος" του ελληνικού χρέους, που φέρεται να ζητά το ΔΝΤ, όπως είπε ο κ.Αθανασίου, «το ΔΝΤ πρέπει και μπορεί να δίνει λεφτά μόνο, όταν υπάρχει βιωσιμότητα του χρέους. Εφόσον η Ελλάδα εγκατέλειψε τα πρωτογενή πλεονάσματα, δεν είναι δυνατό να είναι βιώσιμο το χρέος με αυτή τη μέθοδο, αλλά θα πρέπει να βρεθεί άλλη μέθοδος, χωρίς ωστόσο να μας διευκρινίζουν (από το Ταμείο) ποια είναι αυτή».

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top