Κοντραρίστηκαν Βούτσης και Κικίλιας στην Βουλή

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Δημόσια Διοίκηση

Κοντραρίστηκαν Βούτσης και Κικίλιας στην Βουλή

​Έντονη αντιπαράθεση είχαν σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ.Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αναπαράγει «διχασμό, μισαλλοδοξία, προπαγάνδα» και απευθυνόμενος προσωπικά στον κ.Βούτση του είπε ότι έχει υβρίσει την ΝΔ. «Δεν εμπιστεύεστε τους συναδέλφους σας προφανώς, γιατί δεν θεωρείτε ότι είναι άξιοι να μας υβρίζουν, όπως κάνετε εσείς συστηματικά όλες αυτές τις μέρες», είπε.

Αμέσως αντέδρασε ο Βούτσης ο οποίος είπε: «Ουδέποτε έχω υβρίσει, ουδέποτε έχω κάνει χτυπήματα κάτω ή πάνω από τη ζώνη. Επικαλούμαι τα πρακτικά της Βουλής, στα οποία μπορείτε να ανατρέξτε για να δείτε τι έχω πει».

«Μας είπατε πέμπτη φάλαγγα των δανειστών, μακρύ χέρι των συμφερόντων και υπηρέτες των καναλαρχών, μας κατηγορήσατε ότι είμαστε συνεργάτες με αυτούς που θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα» συνέχισε ο κ.Κικίλιας, υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Εσωτερικών «έχει αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση της κυβέρνησης, όχι όμως στο επίπεδο των επιχειρημάτων αλλά στο επίπεδο της κατασυκοφάντησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Πέμπτη φάλαγγα δεν σας έχω πει εγώ. Στην τελευταία συνεδρίαση είπα, το μακρύ σας χέρι στα ΜΜΕ θα κοπεί από τη ρίζα. Ούτε υπηρέτες σας είπα. Αν αυτά είναι ύβρεις, λυπάμαι» ανταπάντησε ο κ. Βούτσης.

«Μας έχετε πει 'υπηρέτες του μνημονίου' και 'τρόικα εσωτερικού», ανταπάντησε ο κ. Κικίλιας.

«Να διαθέσετε μισή ώρα για να ψάξετε τα πρακτικά. Ούτε υπηρέτες, ούτε πράκτορες ούτε τίποτα δεν σας έχω πει. Έχω πει πολύ συστηματικά, χρησιμοποιώντας νομίζω σωστά τη γλώσσα, την ουσία της πολιτικής και το πώς εδώ μέσα χρησιμοποιείτε τα επιχειρήματα που τελικά νομιμοποιούν τις απόψεις των εταίρων δανειστών. Αυτό είναι ύβρη;», διερωτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top