Der Standard: Η Ευρώπη χρειάζεται τον Γιάνη Βαρουφάκη

Δημοσίευμα-ύμνος για τον Έλληνα υπουργό από Αυστριακούς

Der Standard: Η Ευρώπη χρειάζεται τον Γιάνη Βαρουφάκη

Τους λόγους για τους οποίους, ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι απαραίτητος για την Ευρώπη εξηγεί σε ανάλυσή της, η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard», η οποία εκτιμά ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα μπορούσε να βοηθήσει την Ευρωζώνη, τόσο συμβολικά όσο και από άποψη περιεχομένου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι εμφανίσεις του κ.Βαρουφάκη «ξεσκεπάζουν όλα εκείνα που πηγαίνουν στραβά στην Ευρώπη».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις κατηγορίες ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ήθελε πάντα μόνον πολιτικές συνομιλίες στον κύκλο των ομολόγων του, χρησιμοποιώντας τις συναντήσεις τους για «διαλέξεις».

«Από πότε άραγε είναι ταμπού να συζητούνται βασικά πολιτικά ζητήματα στον κύκλο των υπουργών και γιατί δεν θα πρέπει οι πολιτικοί να διαθέτουν επαρκή χρόνο για να συζητήσουν εάν η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή πορείας;», διερωτάται ο συντάκτης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κύκλος στον οποίο λαμβάνονται οι σημαντικότερες αποφάσεις για την καταπολέμηση της κρίσης, δεν επιτρέπεται να ενεργεί ως λέσχη τεχνοκρατών, καθώς αυτή ακριβώς την εντύπωση δίνουν τελευταία οι υπουργοί Οικονομικών.

Όπως υποστηρίζει η «Der Standard», ο κ.Βαρουφάκης αναζωογόνησε τις συζητήσεις και έδειξε ότι είναι δυνατοί οι εναλλακτικοί τρόποι προσέγγισης, τονίζοντας ότι ο «χαλαρός» τρόπος του Έλληνα υπουργού έχει προκαλέσει τη συμπάθεια πολλών νέων ανθρώπων στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αν οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών συμφιλιωνόντουσαν με τον κ.Βαρουφάκη, θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι είναι ανοικτοί για εναλλακτικές προσεγγίσεις, γεγονός που θα είχε ισχυρό συμβολισμό για την ενότητα στην Ευρώπη .

Το σίγουρο, σύμφωνα με την «Der Standard», είναι ότι η στρατηγική της Ευρώπης ενάντια στην κρίση χρειάζεται ένα νέο προσανατολισμό ��αι εδώ ο κ. Βαρουφάκης, σε πολλά από όσα λέει, έχει δίκιο, για παράδειγμα, προειδοποιώντας ότι, η πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα δεν έχει λειτουργήσει έως τώρα, καθώς είναι πολύ λίγο το να περικόπτει κανείς μόνο μισθούς και δημόσιες δαπάνες.

Εάν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Γιάνης Βαρουφάκης συμφωνήσουν κάπου στη μέση, η Ευρώπη θα έκανε ένα επιπλέον βήμα προς τα εμπρός, επισημαίνει ο συντάκτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top