Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Κάτω του μετρίου η κυβέρνηση

Τρεις στους 10 Έλληνες εκτιμούν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει

​Κάτω του μετρίου «αξιολογούν» οι πολίτες τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην οικονομία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Με άριστα το "10" στην καταπολέμηση της ανεργίας, η κυβέρνηση συγκεντρώνει κατά μέσο όρο “3,8”, στη μείωση της ακρίβειας “3,3”, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας “2,8”, ενώ στην κοινωνική ασφάλιση οι πολίτες την βαθμολογούν με “4”.

Από την προκήρυξη των Προεδρικών εκλογών, το Δεκέμβριο του 2014, το 34% αναφέρει ότι η οικονομική κατάσταση χειροτέρεψε, το 6% ότι βελτιώθηκε και το 60% ότι παραμένει στα ίδια επίπεδα.

Εξάλλου, μέσα στους επόμενους 12 μήνες, το 30% πιστεύει ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει, το 33% εκτιμά ότι θα καλυτερέψει, το 26% πιστεύει ότι θα παραμείνει η ίδια και το 11% θεωρεί ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις.

Το 52% δηλώνει ότι η οικονομική του κατάσταση χειροτέρεψε συγκριτικά με ένα χρόνο πίσω, το 43% ότι είναι στα ίδια επίπεδα και μόλις 4,5% ότι βελτιώθηκε.

Δείτε στο pdf που ακολουθεί όλη την έρευνα

economy_28-30apr15_final[1].pdfeconomy_28-30apr15_final[1].pdf

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top