Καθυστέρηση για το πολυνομοσχέδιο: δεν θα σταλεί σήμερα στο Brussels Group

«Καθυστερεί γιατί θέλουμε να είναι ολοκληρωμένο» διαμηνύει το ΥΠΟΙΚ

Καθυστέρηση για το πολυνομοσχέδιο: δεν θα σταλεί σήμερα στο Brussels Group
Καθυστερεί η σύνταξη του πολυνομοσχεδίου, το οποίο είναι απαραίτητος όρος για να επέλθει συμφωνία με τους εταίρους, αλλά δεν θα σταλεί σήμερα στο Brussels Group, παρά τις περί αντιθέτου χθεσινές διαβεβαιώσεις.

Νέο χρονοδιάγραμμα δεν έχει ανακοινωθεί, ούτε για την αποστολή του νομοσχεδίου στο Brussels Group ούτε και για την κατάθεσή του στη Βουλή. Πάντως δεν φαίνεται μέχρι αυτή την ώρα να αλλάζει ο προγραμματισμός του Μεγάρου Μαξίμου για συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πηγή του ΥΠΟΙΚ πάντως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει ζήτημα εμπλοκής με τους εταίρους ώστε να καθυστερήσει το πολυνομοσχέδιο, αλλά η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι η ελληνική πλευρά το επεξεργάζεται ακόμα και θέλει να είναι ολοκληρωμένο. «Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο συγκεκριμένοι γίνεται στις προτάσεις και να υπάρξει μια νομική κωδικοποίηση τους» ανέφεραν συγκεκριμένα οι ίδιες πηγές.

Οι Βρυξέλλες πάντως από την πλευρά τους φέρονται να έχουν διαμηνύσει στην ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να υπάρξει διαβούλευση πριν την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Σήμερα συνεδριάζει το Euro Working Group στις Βρυξέλλες, όπου την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο επικεφαλής του ΣΟΕ Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ αύριο το πρωί ξεκινούν οι συνεδριάσεις του Brussels Group. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top