Βαρουφάκης: Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε συμβιβασμούς

"Θέλω μία συμφωνία που να μπορώ να υπερασπιστώ στην Βουλή"

«Θέλουμε συμφωνία, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε συμβιβασμούς». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup και το "σφυροκόπημα", που δέχτηκε από τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

«Θέλουμε μια συμφωνία συνεκτική. Μια συμφωνία, που θα μπορώ να τη φέρω στη Βουλή και να την υπερασπιστώ, λέγοντας ότι αυτό είναι το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας» τόνισε ο τσάρος της ελληνικής οικονομίας, επιβεβαιώνοντας ότι η συζήτηση για τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας ήταν ��ντονη στην συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ωστόσο, ο κ.Βαρουφάκης δήλωσε αισιόδοξος, ότι στο τέλος θα εξευρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση, παρά τα «αγκάθια» των συνομιλιών.

Ο υπουργός εξήγησε ότι «όσο πλησιάζουμε στο τέλος της διαπραγμάτευσης είναι λογικό να υπάρχουν εντάσεις», ταυτόχρονα όμως δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την έλλειψη προτάσεων που συχνά χαρακτηρίζει τις τοποθετήσεις πολλών ομολόγων του.

Οι εταίροι μας, είπε, φαίνεται να αγνοούν τη δουλειά που γίνεται με τα τεχνικά κλιμάκια στο Brussels Group, ενώ μας ζητούν πράγματα, για τα οποία γνωρίζουν πως για εμάς είναι «κόκκινες γραμμές», όπως πχ η μείωση των επικουρικών συντάξεων και οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας .

Ως προς το θέμα μιας ενδεχόμενης συνάντησής του με τους εμπειρογνώμονες εκπροσώπους των θεσμών ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να τους υποδεχτεί ακόμη και στο γραφείο του στην Αθήνα, αν θεωρούσε πως έτσι θα υπήρχε λύση των προβλημάτων. Πλην όμως συνέχισε τα πραγματικά προβλήματα είναι ουσίας και όχι διαδικασίας.

ΒΙΝΤ��Ο STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top