Κυβέρνηση: ο νόμος Παρασκευόπουλου δεν οδηγεί σε απελευθέρωση τρομοκρατών

Δεν είναι «φωτογραφική» η διάταξη για Ξηρό απαντά στον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Ο νόμος Παρασκευόπουλου δεν οδηγεί σε απελευθέρωση τρομοκρατών υποστηρίζουν κύκλοι της Κυβέρνησης, σχετικά με την δυσαρέσκεια που διαμήνυσε σήμερα ο πρέσβης των ΗΠΑ Ντ. Πιρς, σχετικά με την αποφυλάκιση Ξηρού.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι αντιμετωπίζει με σεβασμό τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας «και άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα, κ. Ντέιβιντ Πιρς», ωστόσο, ο νόμος που ψηφίζεται στη Βουλή δεν οδηγεί σε καμία απελευθέρωση τρομοκρατών.

«Η ισονομία, το κράτος δικαίου αλλά και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έτσι όπως αυτά ορίζονται από τη Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αποτελούν απαράβατες συνθήκες για μια δημοκρατική διακυβέρνηση. Το ίδιο, άλλωστε, ισχύει στο σύνολο των ευνομούμενων κρατών του κόσμου. Πάγια θέση της κυβέρνησης είναι ότι στη νομοθεσία δεν πρέπει να προβλέπονται εξαιρέσεις και δεν πρέπει να υπάρχουν φωτογραφικές διατάξεις. Με βάση, λοιπόν, το νόμο που ψηφίζεται ��ια ορισμένη κατηγορία κρατουμένων –και αν πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, κυρίως να έχουν αναπηρία πάνω από 80%- η ποινή τους μετατρέπεται σε κράτηση κατ’ οίκον με “βραχιολάκι”».

Η κυβέρνηση υποστηρίζει επίσης ότι ο νόμος δεν έχει ως στόχο τον Σάββα Ξηρό, αλλά και αυτός, όπως και άλλοι κρατούμενοι, πληρούν τις προϋποθέσεις για κατ’ οίκον κράτηση με «βραχιολάκι». «Ο εν λόγω πάσχει από σχεδόν ολική τύφλωση και κώφωση, σκλήρυνση κατά πλάκας και νεφρ��κή ανεπάρκεια με ποσοστό αναπηρίας 98%. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από τα Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις συνθήκες κράτησης του Σάββα Ξηρού. Η διάταξη θα ήταν φωτογραφική αν εξαιρείτο ο συγκεκριμένος κρατούμενος» προσθέτουν επίσης οι ίδιες κυβερνητικές πηγές. ��

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνίαμε του πρωθυπουργού τον υπουργό των Εξωτερικών των ΗΠΑ : «Ο Υπουργός των ΗΠΑ, κ. Κέρι πράγματι τηλεφώνησε στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη Πέμπτη, προκειμένου να του εκφράσει την ανησυχία του για τον Σ. Ξηρό. Ο πρωθυπουργός του εξήγησε το νόμο, ότι δεν αφορά τον Σ. Ξηρό, και ότι ο μεγάλος κίνδυνος σήμερα για την Ευρώπη αλλά και γενικότερα, προέρχεται κυρίως από την ασύμμετρη τρομοκρατία των τζιχαντιστών. Και του εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία προκειμένου να την αντιμετωπίσουν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top