ΒΙΝΤΕΟ: Στα… όρθια και για 12 λεπτά συνομίλησε ο Γ. Βαρουφάκης με τον Μ. Ομπάμα

Μπροστά στις κάμερες και με κόσμο η συνάντησή τους

ΒΙΝΤΕΟ: Στα… όρθια και για 12 λεπτά συνομίλησε ο Γ. Βαρουφάκης με τον Μ. Ομπάμα

​Μπροστά σε κόσμο και στις τηλεοπτικές κάμερες και όχι κατ’ ιδίαν έγινε τελικά η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μ. Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την Ανεξαρτησία της Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε χθες στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών στα 12 λεπτά που κράτησε η σύντομη συνομιλία του με τον Αμερικανό Πρόεδρο, έγινε μια ανασκόπηση των δυσκολιών που αντιμετώπισε ο ίδιος ο Μ. Ομπάμα όταν έγινε πρόεδρος, καθώς κλήθηκε να διαχειριστεί την μεγάλη οικονομική κρίση μετά από την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Βαρουφάκη, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για την ελληνική κρίση και τόνισαν την ανάγκη αναζήτησης πρακτικών και ουσιαστικών τρόπων για να αποφευχθεί μια αποσταθεροποίηση στην παγκόσμια οικονομία από ένα… ατύχημα.

"Aνταλλάξαμε απόψεις για το τι σημαίνει αυτό για την Eλλάδα σε σχέση με τις δυσκολίες που είχε εκείνος, γιατί εκείνος είχε τις δυσκολίες του να επανεκκινήσει την αμερικανική οικονομία, ενώ και εμείς αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα, αλλά εμείς έχουμε και το πρόβλημα των μνημονίων πoυ ουσιαστικά μετέφεραν ιδιωτικές ζημιές στους ώμους των φορολογουμένων της Ελλάδας και της ευρωζώνης", είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Μάλιστα σε επισήμανση των δημοσιογράφων ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έδειχνε με το ύφος του σαν να ήθελε να πείσει τον Γ. Βαρουφάκη για κάτι, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι δεν ήθελε να τον πείσει για τίποτα, απλά του εξέφρασε την συμπαράσταση του ίδιου και της κυβέρνησής του στην Ελλάδα.

Αποκάλυψε ακόμα ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος του τόνισε πως και οι εταίροι πρέπει να δείξουν ευελιξία, κάτι που όπως είπε είναι έτοιμη να κάνει και η ελληνική πλευρά ως ένα βαθμό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top