Αβραμόπουλος: Θα είναι δύσκολη μεταναστευτική χρονιά για την Ευρώπη

Έτοιμη να στηρίξει τα κράτη-μέλη που πλήττονται περισσότερο η ΕΕ

Αβραμόπουλος: Θα είναι δύσκολη μεταναστευτική χρονιά για την Ευρώπη

Για μία δύσκολη μεταναστευτική χρονιά για την οποία θα πρέπει να προετοιμαστεί η Ευρώπη έκανε λόγο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, σε ομιλία του στην Επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου, υπογράμμισε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να στηρίξει τα κράτη-μέλη και ιδιαίτερα εκείνα που πλήττονται περισσότερο και έχουν μεγαλύτερες ανάγκες.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφερε πρόσφατα έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ορισμένα κράτη μέλη και είναι πρόθυμη να το επαναλάβει εφόσον κριθεί αναγκαίο» υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή θα συμβάλει μέσω της Frontex στην προστασία των εξωτερικών συνόρων ΕΕ, «όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και κατά μήκος των Ελληνικών και Βουλγαρικών συνόρων».

«Τα πρόσφατα επεισόδια στη Μεσόγειο, με χιλιάδες μετανάστες κυρίως από τη Λιβύη και την Τουρκία προς την Ιταλία και την Ελλάδα, μας υπενθυμίζουν ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε με ουσιαστικό τρόπο με τρίτες χώρες» είπε και πρόσθεσε ότι γι' αυτό το λόγο πρόκειται να επισκεφθεί χώρες όπως το Μαρόκο, την Αίγυπτο και την Τυνησία.

Ο κ. Αβραμόπουλος απηύθυνε σήμερα κεντρική ομιλία ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου (LIBE), στο πλαίσιο συζήτησης για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων μεταναστευτικών πιέσεων. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο πρώην πρωθυπουργός της Μάλτας Lawrence Gonzi.

Τα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν -μεταξύ άλλων- η συνεχιζόμενη γεωπολιτική αστάθεια στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, και ιδιαίτερα στο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη απ' όπου και προέρχεται ο μεγαλύτερος αριθμός των μεταναστών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top