Π. Τόμσεν: «Τα νούμερα για την Ελλάδα δεν είναι καλά»

Δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τον αποκλεισμό από τα στοιχεία

​«Τα νούμερα για την Ελλάδα δεν είναι καλά», είπε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Εκτελεστικού Συμβουλίου, παρουσία και της Κ. Λαγκάρντ, για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο ελληνικό πρόγραμμα.

Πάντως ο κ. Τόμσεν δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει το ύψος του δημοσιονομικού κενού και τον ρυθμό ανάπτυξης που θα παρουσιάσει φέτος η ελληνική οικονομία, ενώ το ΔΝΤ δεν έδωσε σαφή εικόνα για το πού είμαστε και το πού πάμε.

Επίσης δεν διευκρινίστηκε τι συζητήθηκε ανάμεσα στον Γ. Βαρουφάκη και την Κ. Λαγκάρντ, ενώ εκφράστηκαν παράπονα για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επιτρέπει την πρόσβαση στα στοιχεία.

Αυτό τέλος που επισημάνθηκε είναι το γεγονός ότι η συζήτηση ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και την επικεφαλής του ΔΝΤ δεν ήταν και τόσο παραγωγική, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι απαιτήσεις του ΔΝΤ είναι πολλές και οι διαφορές με την ελληνική κυβέρνηση, παραμένουν άλυτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top