Απάντηση Τσίπρα σε φοιτητή: στόχος μας να μείνουμε στο ευρώ

Τι απάντησε άλλες ερωτήσεις στο ρωσικό πανεπιστήμιο

Απάντηση Τσίπρα σε φοιτητή: στόχος μας να μείνουμε στο ευρώ
Εκτός από τα μηνύματα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας για τις ελληνορωσικές σχέσεις και τον διεθνή ρόλο της Ελλάδας, κατά την ομιλία του σήμερα στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO), απάντησε και σε ερωτήσεις φοιτητών του ίδιου Πανεπιστημίου, οι οποίοι μαθαίνουν ελληνικά.

Ειδικό ενδιαφέρον είχε η απάντηση που έδωσε σε φοιτητή ο οποίος τον ρώτησε τι σκέπτεται για το ευρώ και αν εξετάζει την αλλαγή νομίσματος για τη χώρα. «Η συζήτηση έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την χώρα μου και προεκλογικά και μετεκλογικά. Στόχος της κυβέρνησης μας είναι να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Θεωρούμε ότι το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα για αυτό ψάχνουμε μια ευρωπαϊκή λύση» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

tsipras students moscow 1.jpg



Απαντώντας επίσης σε άλλες ερωτήσεις φοιτητών, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με πέντε χρόνια πριν και ότι έχει προοπτικές ανάπτυξης.

Όπως πρόσθεσε, αν η Ελλάδα προχωρήσει σε συνεργασίες με άλλες χώρες της περιοχής θα μπορέσει να προσελκύσει επενδυτές.

«Κάποιες υποσχέσεις θα εφαρμοστούν πολύ σύντομα ανεξάρτητα από τις πιέσεις των δανειστών» απάντησε επίσης ο κ. Τσίπρας.


tsipras students moscow 2.jpg




Ο πρωθυπουργός δήλωσε ακόμα ότι είναι πεπεισμένος πως θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα στα οικονομικά προβλήματα από την εφαρμογή πολυδιάστατης και ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία θα ωφελήσει έμμεσα την οικονομία. «Είμαστε έτοιμοι να σπείρουμε τώρα και να συλλέξουμε τους καρπούς το επόμενο διάστημα» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Χαμόγελα σκόρπισε και η ερώτηση από φοιτητή από το Κιργιστάν που μαθαίνει ελληνικά, που ρώτησε μιλώντας άπταιστα στη γλώσσα μας για το�� λόγο που η Ελλάδα και η χώρα του δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να απαντά με χιούμορ: «Σου υπόσχομαι ότι μόλις αποκτήσουμε διπλωματικές σχέσεις θα είσαι ο πρώτος πρέσβης εκεί»!


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top